Milyen anyagból készült alátétet tegyek a hősugárzóm alá?
Aluminium tálca nem praktikus-(jó hővezető!)
Én a kerámia padlólapot ajánlanám.
mi fát teszünk alá
Régi bútorból maradt egy kisebb polc,pont jó alá.Nekünk is a mosógépen van (bár kérdeztük,elvileg nem árt neki annyi hő,de én féltem a mosógépet,nincs újra pénz)
Azbeszt jó, csak porlik, és a tüdőbe jutva erősen rákkeltő, ezért be is tiltották a használatát.
Kérdező véleményem szerint a mosógépét szeretné megóvni a hőtől, így alumínium tálca (és más, jó hővezető anyagból készült lap) nem igazán jó, mivel pont azt a hatást éri el vele, amit el szeretne kerülni. Hőszigetelő anyagra van szüksége, erre valóban megfelelő a pozdorjalap vagy más, fából készült lap centi vastagságú már bőven elég. Kerámia, csempe, járólap, fémlapok nem igazán nyerőek, mert jól vezetik a hőt.
Ma már a palatetőket sem azbesztből csinálják mint régen, pont a rákkeltő hatása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!