Mitől büdösödik meg a szekrényben egy idő után a ruha?
Teljesen szárazon rakom el, és mivel frissen van mosva, jó illatú. De ha berakom a szekrénybe és kb. 2 hétig nem nyúlok hozzá, már olyan állott szaga van. Lehet, hogy az öblitő büdösödik meg egyidő után?
Pedig Silánt, vagy Lenort használok.
Valami tipp?
Ennek nincs köze a helyiség nedvességéhez.
Tudom mire gondol a kérdező. Kellemetlen vegyszer szaga lesz a ruhának.
Szerintem a mosószerek maradványa bomlik tovább és az okozza a szagot.
Nekem van egy Nagymamámtól örökölt komódom, ami elég komoly, nem recseg nyikorog, drága is ha ilyet szeretnék venni szóval nincs szivem kidobni... de a benne tárolt ruhákat gyakorlatilag újra moshatom ki.
Lesz egy olyan átható szaga a benne tárolt ruháknak, csak sejtem hogy ilyen molyirtó vagy riasztó szagról van szó amit az évtizedek alatt beleivodott a bútorba.
Lövésem sincs hogy kéne ezt ebböl kivarázsolni.
Az öblítőtől büdös. Az bevonatot képez a ruhákon és állásában megbüdösödik.
Ezért nem használok semmilyen öblítőt, csak ecetet. Hosszú idő után sem büdösek a ruhák.
En is ecettel öblitek, viszont igy meg mososzer szaguak a ruhak! Engem nem is zavarna, de pl friss agynemüt huzva terjeng a lakasban, ott mar kellemtlenebb.
Mosodiot is vettem regebben, amitöl szagtalanok a ruhak, de a gyerekruhakbol siman mosodioval nem jön ki szerintem a folt, szerintem az csak izzadsagszagot viszi ki, ezert normal mosoport hasznalok, elötte mososzappannak elökezelve a foltokat.
Az ecet melle jo minösegü, gyogyszertari illoolajat javasolnak, ez viszont draga szerintem, es par cseppet cseppentve nalam legalabbis semmi hatasa nem lett a ruhakra, gondolom, többet kene - ugy viszont mar draga!
En is szeretnem tudni, hogy legalabb az agynemükön hogyan küszöbölhetnem ki a mososzerillatot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!