Liszt zsizsik szerintem, hogyan szabaduljak meg tőlük?
Az összes táplálékforrást zárd el előlük. Én az ilyeneket amibe beleehet, már a hűtőben tartom. Ott ha van pete a lisztben nem kel ki, ha nincs, akkor nem megy bele. Mindig átszitálom a lisztet is, és akkor látom a kis petéket. Sajnos a legmárkásabb lisztben i ugyanúgy van, nem nagyon lehet mit tenni. És ha egyszer elszaporodnak a dögök, nehéz az irtása. Ajánlom a molycsapdát, arra rátapadnak. Azt hiszem bábolnai. Ilyenkor lehet csinálni egy nagyon nagy konyha/spájz takarítást, mert belemegy a grízbe, prézlibe, pirospaprikába, borsóba, rizsbe, szóval majdnem mindenbe. Mindent szitálj is át, hogy ne legyenek peték, és ha lehet tartsd hűtőben.
Ismerősünk és mi is azóta úgy csináljuk, hogy mindent csavaros, jól záródó üvegben tartjuk, és mielőtt beleöntünk valamit, egy átmelegítjük a mikróban, és nem kel ki a pete. Ezt szitálom az üvegbe, és megy is rá a teteje. Egy éve küzdtem meg a zsizsikekkel, azóta mindent így tárolok, vagy a hűtőben/mélyhűtőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!