Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » S. O. S. hogyan kell a villany...

S. O. S. hogyan kell a villanykályhával fűteni?

Figyelt kérdés

Új helyre költöztem,és egy 6kW-os villanykályha van a lakásban.Nem egészen értem,hogyan kell használni,hogy ne pocsékoljam az áramot.

Termosztát van a falon.

Van egy "időmérő" az óradobozban,ami az éjszakai áramot szabályozza,hogy milyen időközönként "kapcsoljon be"(?)

És a villanykályha kapcsolója 1-3-ig van,de az is kattan egy bizonyos helyen.

Szóval nem értem az egészet,mit hogy kell beállítani?Kattanás után kell lennie a kályhának,csak akkor fűt?Vagy csak akkor ha az óradobozban a piros pöcökre állítom azt a tekerőt?

Légyszi valaki segítsen:(

2012. okt. 17. 08:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

az elmélete a kályhádnak :

-a nap 24 órájából csak 8 órán át kap (olcsó) áramot, amivel ő a belsejében több száz celsius fokot csinál és tárol a samott téglák között,

-van egy pici ventillátora ,amit általában egy fali termosztát vezérel,ha kéri a termosztát a meleget,akkor elindítja a kályhád ventillátorát,ami a benti forróságból egy kicsit kifúj a szobádba,

2012. okt. 17. 10:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha még szeretnél "éjszakai" áramot használni, beszélja szolgáltatóval. Ugyanis a klasszikus 22:00-6:00-ig éjszakai áram már nem létezik. Felszerelnek neked egy vevőt. Utána már bármikor kaphatsz vezérelt áramot, nappal is. Inygen szerelik, és télen napi 8 óra kötelező. Ha egyszer bekapcsol, akkor legalább 40 percig kapod is. Az biztos, hogy egy nap megkapod a legalább 8 órát.

Próbáld meg beállítani, hogy szerinted fűtsön, és ha a forgó morgó elkezd szélsebesen piruettezni, akkor tudod hogy működik. A próba idejére a termosztátot tekerd fel.

2012. okt. 17. 11:19
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem rég lett cserélve az éjszakai mérőóra digitálisra.Ezt tudom :D De még mindig nem értek semmit.Az a kattanás mit jelent a kályhán?
2012. okt. 17. 11:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor ok. Milyen típusú villanykályha? A kattanáskor kapcsol, már csak az a kérdés, hogy mit :) Ha megmondod a pontos típust ,többet tudok segíteni.
2012. okt. 17. 12:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Kedves 12:53-as válaszoló!

Köszi,kedves vagy:) De nincs ráírva semmi:)

Egyébként a termosztátot 3féle állásba lehet állítani,azokat sem tudom mire valók:D Áhh,mindegy...

2012. okt. 17. 13:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg (a legtöbb kályhán így volt, amivel találkoztam) a kis kapcsoló a kályha maghőmérsékletét állítja be. Ezt ugye 3 fokozatban tudod megtenni. Arra szolgál, hogy beállítsd, hogy csak annyira fütse fel magát, amennyi meleget "elhasznált" előző nap. A termosztát pedig a ventilátort vezérli. Ha be van kapcsolva, és feltekered a termo-t akkor a ventilátornak be kell kapcsolni. Egyébként szerintem lesz valahol egy főkapcsoló, vagy kismegszakító, amivel ki lehet kapcsolni nyáron.
2012. okt. 17. 13:59
 7/7 anonim ***** válasza:

linkelj képet a kályháról és termosztátról, hátha így könnyebben tudunk segíteni

Esetleg az előző lakót megkérdezheted, nem ciki

2012. okt. 17. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!