Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha fűteni fgunk, el fog múlni...

Ha fűteni fgunk, el fog múlni a párásodás?

Figyelt kérdés

Gázos téglalakásban lakunk,éjjel is még 22 fok volt,így nem fűtünk. Tavasszal költöztünk,nyáron megcsináltuk a nyílászárók szigetelését.

Eddig nem is volt semmi,most viszont bejött a hideg kintre,tegnap még mostam is,kiteregettem (máshova nem is tudok a szobán kivül),és az ablakon reggelre folyt a pára,ráfolyt a falra is.

Szerintem még 2-3 hétig nem kell fűtenünk,nem megy 20 fok alá a benti hőmérséklet.

Mit tehetek a pára ellen?

Fűtéssel meg fog szűnni? A konvektor az ablak alatt van.

2012. okt. 8. 10:26
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Ha a fűtőtest az ablak alatt van, akkor a párásodása az ablaknak meg fog szűnni. De a páratartalom nagyon magas odabent, gyakrabban kell szellőztetni, nehogy a falak kezdjenek el penészedni. Érdemes egy páratartalom mérőt venni, és 70-80% fölé nem engedni a relatív páratartalmat.

Valahová máshova nem lehet teregetni?

2012. okt. 8. 10:39
 2/20 A kérdező kommentje:

Másfél szobás lakás, a kisebbikben számitógépek vannak,azokat nem tenném ki nagyobb párának,muszáj a szobába (konyhába fürdőbe nem fér).

Így is egyszerre csak 1 adagot mosok.(nyáron nem volt gond egyszerre 3 adagot száritani,fél nap alatt megszáradt,most 2 nap kell.

Napközben több órát nyitva az összes ablak,úgy mostam hogy kora reggel és egész nap szellőzzön,de éjjel igy is...

Ez a ceresit párastoppos ér valamit?

Csak a pára miatt nem akarok fűteni még.

2012. okt. 8. 10:51
 3/20 anonim ***** válasza:

Nem fog csökkenni (lévén nem hinném, hogy a mostani 22 foknál melegebbre fűtenél), sőt romlani fog, mert a falak, és különösen az ablakok hidegebbek lesznek.

A Ceresit jó, csak a gatyád rá fog menni...

2012. okt. 8. 11:08
 4/20 A kérdező kommentje:

És akkor mit lehet csinálni?

Nem számit a konvektor se hogy ott ég az ablak alatt?

2012. okt. 8. 11:10
 5/20 anonim ***** válasza:

Keveset.

Én vettem egy mosó-szárító gépet, télen szárítunk is, illetve páraelszívó a konyhába, meg rendszeres szellőztetés.

2012. okt. 8. 11:17
 6/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaidat.

Nem sok jóval kecsegtetsz.

Nem szeretnék penészes lakásban élni.

Mosó-száritógépre se pénzem se helyem.

Konyhában van páraelszívó,ott igazán pára sincs,de ugye az a lakás másik vége...

Lehet kihúzok pár madzagot és száritok a konyhában hétköznap nappal amikor ugyse vagyunk otthon.

Azért ha valakinek akad használható ötlete,szivesen olvasom

2012. okt. 8. 11:24
 7/20 anonim ***** válasza:
A ceresit semmit nem ér. A legolcsóbb megoldás: Ruházz be egy páramentesítő gépre, hidd el, nagyon megéri. Nem mondom, hogy nagyon olcsó, de 40.000 k9örnyékén már kapsz márkás cuccot (Midea pl.), nekünk az összes gondunkat megoldotta, napi fél (!) órát megy ott, ahol teregetünk. A villanyszámlánkat kb. havi egy ezressel toldotta meg.
2012. okt. 8. 12:38
 8/20 anonim ***** válasza:
minél magasabb a benti hőmérséklet, annál nagyobb lehet a nedvességtartalom és kisebb a harmatpont ahol is kicsapódik a pára és penész lesz. ilyen táblázatot találsz a neten. szereltessetek be résszellőzőket, vagy szedjétek ki a tömítés egy részét(egyszerűbb).ha a ház szigeteletlen ki is fog csapódni a pára.
2012. okt. 8. 23:47
 9/20 A kérdező kommentje:

De épp azért szigeteltünk hogy kevesebbet kelljen fűteni :(

Tegnap délután még jó idő volt,szellőztettünk 1 órát,lefekvés előtt 5 percet és a redőnyt nem húztuk rá az ablakra csak a távolabbi sötétítőfüggönyt és sokkal jobb a helyzet,csak az ablak alja volt párás (igaz előtte napra volt kimosott ruha,ma reggelre nem)

2012. okt. 9. 07:58
 10/20 anonim ***** válasza:
Igen, ezért szigetelünk, de ennek ára van, a falak páraáteresztő képessége jelentősen romlik. Az #5-ben leírt dolgok mindegyikére szigetelés után lett szükségem, előtte nem...
2012. okt. 9. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!