Vidéki, természetközeli élet vagy nyüzsgő városi, melyiket választanád?
Falusias jellegű kertvárosi környezetben lakom. Csend, zöld, nyugalom - nekem.
Autóval 10 perc a városközpont. Nyüzsgés pörgés - a gyerekeimnek.
Köszönöm mindenki válaszát, mindenkié hasznos volt, mivel releváns a kérdés szempontjából.
Ha nem untatlak Benneteket, kifejtem a saját állásfoglalásomat is. Én ébredni, otthon lenni, pihenni nyugalomban és természetközelben szeretek. Kifejezetten idegesítene a forgalom vagy egyéb városias tevékenység zajára, szmogos levegőben ébredni. A kutyasétáltatás is sokkal jobb póráz nélkül, biztonságban a közeli fenyveserdőben és a tóparton. (agglomerációban élek Pest megyében). De még ezt a nyugalmat is kevestellem, mert sűrűn lakott, szomszédfertőzött terület. Szívem szerint minimum egy-két hektáros parkosított, erdős saját terület közepére tenném a házikómat (nem nagyot, de meghittet), hogy ne is kelljen hallanom, látnom a szomszédokat a kerítésnél. Amikor olyan jellegű a munkám, hogy itthon is meg tudom csinálni, el is vagyok jól vele. Viszont mindez csak akkor jó nekem is, ha amúgy meg anyagilag megengedhetem magamnak, hogy időnként - önkéntes alapon - részt vegyek egy nyüzsibüzsibb városias valamiben, buli, mozi, esetleg egy nagyobb bevásárlás. Tehát erre is van igényem, de nem napi szinten. Néha jó a városi forgatag, az élettel teli utcákon való mászkálás, egy kis éjszakai élettel együtt, de úgy, hogy tudjam, ha hazaérek, akkor ott meghitt nyugalom és a természet fog körülvenni. Mondjuk ha valami okból le kéne mondanom az autóról, akkor viszont inkább a város, de csak azért, hogy mindenhová gyalogosan (nem tömegközlekedve, hanem "kétláb"-gyalogosan) el tudjak jutni. De forgalmas, zajos főútvonalon akkor sem élnék szívesen. Jelenleg kertes házban, agglomerációban élek, de itt is zavar, hogy van szomszédság, kicsik a telkek, vonat is van a közelben stb. Tehát még természetközelibb helyre vágyom. Amennyi buli és "sopping" igényem van, azt egy-két hetente egyszer-kétszer ki lehet elégíteni.
nekem szükségem van a városi életre, nagyon szeretek kimozdulni. jó, hogy nem kell sokat autózni, ha vásárolni szeretnék, nagyobb a választék, mindenhol azt veszem meg, amit épp kedvezőbb áron adnak.
itt vannak a barátaim, a családom.
vidékre akkor szeretek elmenni, ha nyugira, pihenésre vágyom.
ha majd öreg leszek, és nagyon gazdag :) akkor lesz egy kis városi lakásom, és egy hétvégi házam valahol nem olyan messze. sokkal gazdaságosabb évente párszor elmenni üdülni, mintsem fenntartani egy nagy házat, ingázni a munka miatt, kocsival járni még a boltba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!