Egy szigeteletlen házba gázról fára álljak át, vagy inkább hőszivattyúra, illetve mekkora megtakarítás érhető el így? (fűtés:radiátoros+padlófűtés) (Hőszigetelést nem tudok csinálni, mivel a szomszédom nem engedi, mert a ház egy része átnyúlik)
Belátom ebben a kérdésben te jobban felkészült vagy mint én. Köszönöm az infókat.
Ennek ellenére nemtudom elképzelni az adott házból mi hogyan lóghat át, hogy a "kedves" szomszédot annyira zavarná az a plusz 10 cm.
Zsolt 75!
Szerintem ez a helyi szokásoktól függ.
1.
Ismerek olyan környéket, ahol még akkor is megengedik a szomszédok, amikor a kocsibeállót szűkíti a homlokzati hőszigetelés.
2.
Máshol az a rossz beidegződés alakult ki, hogy a szomszéd nem engedi meg, ha nem muszáj, mert legalább addig sincs felfordulás. A telektulajdonos ezért felújítja az egész házát, körben szép új színes dryvit homlokzat borítja, kivéve a telekhatáron álló falat. Ha a szomszéd nem engedi hőszigetelni, akkor bizony a vakolás is elmarad. Az ötven éves vakolat már porlik, piszkos, de az senkit nem érdekel, pláne a tulajdonost nem. Mivel úgysem Ő nézi, hanem a "kedves" szomszéd. A városképet sem rontja túlságosan.
3.
Végül de nem utolsó sorban van az a szomszéd, aki összedörzsöli a tenyerét, és felteszi magának a kérdést: "Vajon mit kérhetnék cserébe."
Megrészegedik a hatalomtól. Kezében a gyeplő. Most már a szomszédja felett is uralkodhat, a célja persze nem kevesebb, mint igájába hajtani az egész világot. A dollárjelek bevillannak a szeme előtt, és azt hiszi rámosolygott a szerencse. Élete nagy lehetősége, amit nem hagyhat ki.
Aztán elkezdődik egy piszkos hosszú alkudozás.
Nevethetsz rajta. Korábban én sem hittem, hogy van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!