Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ki tudna ajánlani egy nagyon...

Ki tudna ajánlani egy nagyon olcsó költözési lehetőséget/céget, stb?

Figyelt kérdés
Igazából egy kisebb autó kéne csak, amibe befér néhány minimális bútor (számítógép-asztal, dohányzóasztal, ilyenek)
2009. aug. 5. 09:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Bérelj egy furgont. Olyan 10 ezerért naponta már kaphatsz egy 8-10 m3-es kocsit.
2009. aug. 5. 09:41
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi, de az rengeteg pénz egy ilyen fuvarért... :-(
2009. aug. 5. 09:47
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha egy céget kihívsz. az 10-15 ezret elkér azért, hogy odajön.

Ha csak 2 ember napidíját és a kocsit számoljuk, akkor simán kifizetsz 30-50 ezret.

10 ezernél milyen olcsóbb dologra gondoltál?

2009. aug. 5. 09:51
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát pl. egy olyanra, hogy a www.szivesseghalo.hu-n volt, aki ingyen elvállalja, amit kér, hogy írjak róla néhány jó sort. Ilyen szintű dologra gondoltam. Köszi mindenkinek. Lehúzós Magyarország Kft.
2009. aug. 5. 10:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehúzós Magyarország Kft. kicsit durva kijelentés volt, nem?

Két ember költöztet egy cégnél, van egy autójuk. Az autó került kb. 4-6 millió forintjába a cégnek, a két ember munkabére egy napra legyen 6e-6e Ft (csak, hogy túlfizessük őket). Egy nap két fuvart csinálnak meg.

Az azt jelenti, hogy az egyik fuvarból ki kell gazdálkodni 6e Ft nettó bért (ez kb. 13e Ft-jába van a munkáltatónak), ki kell gazdálkodni az üzemanyagot (ez legyen mondjuk a te távod esetén kb. 2e Ft), ki kell gazdálkodni a cég fenntartását (közüzemek, járulékos költségek, ügyfélszolgálat, titkárság fenntartása), ez kb. 15e Ft, ki kell gazdálkodni a gépjármű árát (ez nagyban függ, hogy mennyi munkájuk van, de legyen ez CSAK 5e Ft/fuvar).

Ez baráti becsléssel is 35e Ft / fuvar. Úgy, hogy ebben még a cég nem realizált SEMMILYEN hasznot, márpedig a forprofit gazdasági társaság épp azért vállalkozik. Tehát ha csak 35e Ft-ot kér, akkor nem került neki semmibe a fuvar.

Persze elkezdhetünk spórolni: Nem jelentjük be az alkalmazottakat, mert a vevő elvárja, hogy neki 15e Ft-ért vigyük el. Lopjuk a gázolajat, mert úgy olcsóbb. De ha nem is lopjuk, akkor orgazdaként felvásároljuk a lopottat. Ezzel megint spóroltunk legalább egy ezrest. Nem tartunk fenn ügyfélszolgálatot, jó lesz Pista mobilja is, majd ő kezeli a reklamációt, meg felveszi a megrendeléseket. Ezzel megint spóroltunk 10e Ft-nyi összeget. Nem veszünk működő autót, mert Géza munkatársunk jó kókler autószerelő, simán összerak egy trabantból és egy barkaszból egy 25t-t is elvivő kamiont.

Aztán meg megy reklamálni a kedves vevő, hogy miért is tartunk itt...

Persze megértem, hogy nagyon kevés pénz van (sok esetben pont azért, mert a kedves szülők, a kérdező stb. is pont egy ilyen "spórolni kell, mert ez az elvárás és kell a haszonmaximalizálás" cégnél feketén vagy szürkén - minimálbérre bejelentve - dolgozik...)

A kizsákmányolás a politikában jelen van, de az egyszerű pórnép is tehet róla, aki birka módon csak béget.

Az általad linkelt oldal pedig egy egész más jellegű dolog, mint a kérdésed. Te lehetőségről és cégről beszéltél, erre pedig elég jó választ kaptál.

Hozzáteszem, hogy ERŐS reklám szaga van a kommentednek...

2009. aug. 5. 10:13
 6/12 A kérdező kommentje:

Utólag találtam az oldalt, ezért nincs semmilyen szaga. Ugyanakkor szerintem elég hasznos info lehet másoknak is, szóval ezért osztom meg. Ha nagyon úgy gondolom, akkor az oldalon talált illető nevét is kiírom, mert INGYEN korrektebb volt a hozzáállása, mint bármelyik lehúzós káeftésnek. Akiket meg majdhogynem mindjárt majd annyira megsajnálok, hogy éhen halnak, hogy sírva is fogok fakadni :-(

A véleményem továbbra is ugyanaz, hogy ezzel az országgal szerintem az a baj, hogy mindenki másodpercek alatt akar meggazdagodni, a 4-6 millió foritos autója árát rajtam kívül még négy emberen akarja megkeresni, hogy a következő hónapban már 3-as BMW-t vehessen a feleségének, a kölkeinek meg ikszbokszot.

2009. aug. 5. 10:23
 7/12 anonim ***** válasza:
Kicsit furcsa vagy,MI az,hogy lehúzós Magyarország?Inkább te vagy fukar!Semmi sincs ingyen! És ahogy te gondolod "olcsón"kérdezed közben ingyenre gondolsz.Akkor szólj a kis családodnak vagy rokonaidnak azok szívességből megtehetik de egy idegentől nem lehet elvárni!
2009. aug. 5. 10:23
 8/12 A kérdező kommentje:
Ugyanakkor a lehetőség és cég fogalmát ugyanúgy kimerítheti ez az ember is, aki intézi végül a dolgokat. Mint lehetőség abszolút befutó, és mint cég... hát ki tudja. A bégetős verziót meg osztom, az úgy igaz, ahogy van, de akkor se mondja nekem senki, hogy egy 5 km-es távért és három kisasztalért nekem ki kéne fizetnem minimum három órás díjat, plusz sofőrt, plusz rakodót, plusz az ásványvizüket, plusz a ruhájuk tisztíttatását, plusz azt, hogy reggel emiatt korábban kelt. Ne mondja már nekem senki, hogy "baráti áron" is 35.000 Ft-ot kellene nekem ezért fizetni.
2009. aug. 5. 10:26
 9/12 A kérdező kommentje:
Hát dehogy nincs ingyen, pont ezt írom ember... :-) van aki a 4-6 millió forintos autóját nem sajnálja annyira, hogy esetenként megejtse a rakodást vele. Nyilván én is megkérdeztem, hogy mibe fog ez nekem kerülni, de miután kiderült a táv, leszarta és azt mondta, hogy semmibe. Ennyi.
2009. aug. 5. 10:28
 10/12 A kérdező kommentje:
Mindazonáltal, ha lenne kellő pénztem SEM fizetnék ki se élőnek, se holtnak ennyi pénzt egy félórás munkáért... legyen már eszetek.
2009. aug. 5. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!