Mennyibe kerül a távhő egy felújított, egyedi mérős panelben?
hanyadik emelet hány emeletesben?
(mosanában olvashatod a szenvedést hogy földszinti lakásosokkal többszázeret fizettetnek,sokadik emeletiek pedig alig)
Én azt tudom elmondani, hogy nálunk mennyi.
Felújított, egyedi mérős, kívülről szigetelt, 27 nmes lakásban élünk. Ez egy földszinti lakás, és még 2 oldalról fűtve is vagyunk.
Nálunk a legmagasabb számla 15 ezer volt télen, vízmelegítéssel együtt.
Most nemrég új albérletet kerestem, ott is felújított, szigetelt, egyedi mérős lakásról volt szó ami 40 nm. A legmagasabb fűtési számlája 27 e forint volt vízmelegítéssel együtt.
Budapestről van szó.
Sajnos még nincs kiforrva ez a költség osztás,és viták vannak a mai napig a lakások díjkompenzáció mértékéről... amik a lakás szomszédi hő át-adottságból adódnak.
Tény :
Aki veszi a fáradtságot és letekeri MINDENNAP a szelepet amikor elmegy otthonról(ahogy a wc-ben sem hagyjuk égni a villanyt),és annyira állítja be ezen szelepeket amikor otthon van,hogy elegendő meleg legyen a lakásban,és tudja hogy az energia/hő az pénz..és ez az eszébe van..akkor az jelentősen spórolni tud a fűtésszámlán.
Aki erre nem hajlandó ..hát az fizessen csak felár hődíjat,majd jövőre ő is gazdálkodni fog a hővel.
Tél (mínuszok)függően..ez 10-25 ezer ,nyáron 6-12 ezer Ft.
Valahogy a folyósói részek fűtését is
a lakóknak kell fizetni
Azért olyan magas a szla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!