Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Duplán rakott üvegtéglát...

Emlya kérdése:

Duplán rakott üvegtéglát hogyan lehet?

Figyelt kérdés
Duplán szeretnék rakni üvegtéglát, azaz úgy, hogy két soros legyen, mert így annyira nem látszik át, de remélem ettől még enged át sok fényt. Ez az egyik kérdésem. A másik pedig az, hogy van erre a duplán rakásra valami szabály??? kell közé valami, hogy jó legyen??? Vagy csak simán a két tégla???

2012. szept. 27. 19:11
 1/8 dirtboy ***** válasza:

te gondolom a tegnapi dupla üvegtéglás vagy.

nem halottam még ilyenről hogy duplán van rakva de én úgy csinálnám hogy egymás mellé szorosan a kettőt.

igen csak figyelni kell mert nem lehet a belső oldalát össze kenni a téglának mert ugyebár ott már nem tudod majd lemosni.

az anyagot amivel meg rakod össze ne csináld túl hígra,véletlenül se folyjon be látható helyre mert akkor bonthatod vissza hogy megtakarítsd.

2012. szept. 28. 11:43
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, igen én vagyok az. Köszönöm a tanácsot ezt mindenképp megfogadom. Valami olyasmit olvastam neten, hogy van valami trükkje, ha duplán rakom, hogy ne legyen párás a két tégla között, de nem volt odaírva, hogy mi ez a trükk. Mi lehet ez?
2012. szept. 28. 14:10
 3/8 dirtboy ***** válasza:

vákum az megoldaná a párásodás problémát de nem tudom hogy kellene ki szívni a levegőt.

másik módszert nem tudok.

2012. szept. 29. 00:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Ma beszéltem a kőművessel, azt mondta ne legyen dupla, mert az kevesebb fény, és így legalább nagyobb felület lesz, mivel 20 db üvegtéglám van, és a konyhában is meg a szobámban is 10 db lesz 2 sor vízszintesen, 5 sor pedig függőlegesen mind két helyen. 40 x 100-as lesz kb. És nektek kívül is meg belül is van párkánya???
2012. szept. 29. 11:42
 5/8 dirtboy ***** válasza:

belül csak annyi párkány lesz amennyit majd a vakolás vastagsága lesz.

én szineltetve akartam rakatni a téglákat de volt egy kis bibi aztán inkább abban maradtunk a kőművessel hogy jobb lesz ha nem szinel a vakolással hanem kicsit bentebb lesz.

a külső oldalon van valamennyi párkány.

nekünk 30db tégla van de még tervezünk a következő falhoz is 18at berakni,abban már lesz színes is.

2012. szept. 29. 12:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Az tuti szép lesz, Nekünk kívül csak pici párkány lesz, de belül mindenképp ragaszkodom a párkányhoz, mer majd virágot akarok oda tenni, nagyon mutatós tud lenni. Nekem is tetszik a színes üvegtégla, de az meg kevés fényt enged át, és nekünk, konkrétan a fény miatt kellett.
2012. szept. 29. 12:19
 7/8 dirtboy ***** válasza:

ez a színtől is függ,mi majd citrom sárgát veszünk az sok fényt átenged csak közben sárgára festi.

két részbe rakjuk majd fel,két 9téglás /3x3as/lesz.

a citromsárga pont ilyen elrendezésben lesz csak itt jobbra 1 sorral több van.

a lila helyett pedig színtelen,domború mintás téglák lesznek.

[link]

nekünk is növények lesznek,lényegében egy ilyen trópusi kis helységet akarok kihozni végeredménynek.

pálmák lesznek bent főként szóval én párkányra nem tudnék tenni semmit mert ezek a növények kicsit túl méretesek.

egyébként ha neked is nagyon fontos a fény akkor nem értem miért akarsz a párkányra rakni bármit is,hiszen akkor az alsó sor üvegtégla nem ér semmit.

2012. szept. 29. 12:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Ez nagyon szép, tuti jó lesz. Hát én csak egész pciket szeretnék oda tenni. Amúgy már megvan, egyes sor lesz nem dupla és a kohában is 2 oszlop 5 sor, meg a szobámban is 2 oszlop és 5 sor.
2012. okt. 2. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!