Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Rakott szonyát készítenék....

Rakott szonyát készítenék. Hogyan kell vasalni az anyagot?

Figyelt kérdés
Annyit tudok, hogy vasalni kell a hajtásokat, de még sose csináltam ilyet. Hogyan vasaljam? Vizesen? Mennyi ideig?
2010. márc. 30. 16:33
 1/4 anonim ***** válasza:
amennyire én tudom, azt gyárilag lehet belevasalni, mert az otthoninak nem hiszem, hogy lenne olyan hőfoka talán. Biztos gőzölik is. Esetleg, ha akarod, a hajtások szélén levarrni, egészen keskenyen, de lehet akkor sem marad meg benne a rakás.
2010. márc. 30. 16:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Amit az első írt,az a pliszirozott szoknyára vonatkozik,azt nem tudod otthon megcsinálni.

A pliszirozott szoknyánál a hajtások felfele állnak ( jobban nem tudom megmagyarázni), a rakott szoknyánál pedig 3 réteg anyag van egymás fölött.

Le kell mérned a csípőbőséged,az anyag kb.10 cm-vel több legyen ettől.Le kell mérned a szoknya hosszát,visszahajtani az alját,és vizesruhán keresztül levasalni.

Ezután bekell jelölnöd a rakások helyét.A szélén kihagysz 5 cm-t,majd a szoknya derekán és az alján is bejelölöd a hajtások helyét.Ha pl.2 cm rakást akarsz,akkor 6 centinként jelöld be az anyagot,amíg végig nem érsz.

Ha mindet bejelölted,akkor az első jelöléstől a másodikig elkészíted a hajtást ( egymásra teszed a három réteget) cérnával végig férceled,hogy ne bomolhasson szét.

Ha az egész szoknyán készek a lefércelt hajtások,akkor vizesruhán keresztül levasalod.

Ezután a derekánál a hajtásokat jobban egymásra teszed a derékbőségnek megfelelően.Rávarrod a derékpántot,és összevarrod az oldalát,belevarrod a cipzárt,Kiveszed a férceket,felvarrod az alját.Újra átvasalod,hogy a férc helye eltűnjön.A hajtásokat a szoknya alján célszerű a vasalódeszkához gombostűzni,hogy könnyebb legyen vasalni.

2010. márc. 30. 20:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A kérdésem konkrétan a vasalásról szól, és pont arra nem kaptam kielégítő választ eddig, minden mást leírtatok :) A szabás, fércelés már megvan, csak arra lennék kíváncsi, hogyan vasaljam. Milyen hőfok, mennyi ideig, hányszor menjek végig az anyagon, stb.?
2010. márc. 30. 20:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Megírtam,hogy vizes ruhán keresztül vasald,magas hőfokon.Csak így maradnak meg a hajtások.
2010. márc. 31. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!