Ha van egy tanyája a mamámnak, ahol több fa is van, valamint van egy hozzá tartozó erdő is, akkor én vághatok ki engedély nélkül fát ott? Vagy kell az engedély?
Az erdőgazdálkodásról szóló törvény szerint az erdőkivágást kötelező azonos mennyiségű facsemeték újratelepítésével pótolni. Egyrészt a kivágáshoz külön engedély kell, illetve bejelentési kötelezettség van róla (hogy hova azt ne kérdezd tőlem), és ha jól emlékszem (régen olvastam ezt) a visszapótlásra 4 évet adnak.
Persze, ha 1-2 fát akarsz kivágni, nem biztos, hogy mindezek a tortúrák szükségesek, de jelentősebb mennyiséget nem célszerű úgy kivágni, hogy ne tisztázd előtte a hatályos törvényt. Szerintem a település falugazdája tud segíteni, hogy hol, merre tudsz ebben a témában tájékozódni.
Köszi Építész!
Az első hozzászóló vagyok. Azt hittem már hogy valami nagyon nagy marhaságot írtam, valaki olyan határozottan lepontozta a válaszomat.
Csak azt nem értettem, hogy akkor miért nem írta ide a tutit.
De látom, hogy gyakorlatilag te is úgy tudod, ahogy én, így megnyugodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!