Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » UTP kábel falba húzás kb....

UTP kábel falba húzás kb. mennyibe kerülne?

Figyelt kérdés
Budapest 9. kerületi téglaépítésű lakásba a bejárai ajtótól a szobába az TV antenna csatlakozó mellé (kb 10 méter) mennyibe kerülne beköttetni 1 db UTP kábelt? Nem akarom, hogy az egész falat szétbontsák, tehát ha lehetséges a koax kábel mellé kellene behúzni egy UTP-t. A bejárati ajtó mellett található 2 falban lévő szerelési doboz, melyet a Digikábelesek bontottak ki a Net+TV bekötésekör. (Innen kellene behúzni a koax mellett az UTP-t, majd a 2 lyukat "betömni"). Mennyibe kerülne szerintetek egy ilyen munka? Esetleg ismer valaki nem túl drágán dolgozó villanyszerelőt?
2009. aug. 2. 15:23
 1/5 anonim válasza:
Ezt ti is megtudjátok oldani. Elmentek vesztek egy kábeles boltba 10 méteres kábelt és végig vezetitek. Bekötési képet meg találtok az interneten. Ha minden jól megy egy óra alatt meg is van az egész
2009. aug. 2. 17:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Van kábelem, próbáltam is bedugni a Koax mellé, de pár méter után elakad. Kihúzni a koaxot meg nem akarom, mert akkor tvm sem lesz:) nem tudom hogy szokták ezt bevezetni. Rákötnek 2 kábelt a bentlévő végére, és úgy húzzák ki? Lehet máshol is vannak a falban ilyen dobozok elágazásoknál, és ott nem akadhat meg? Ezért kéne valaki hozzáértő. Ha bent van a kábel, akkor egy csatlakozót rá tudok krimpelni, és 2 végét egy UTP toldóval összekötni. Meg mindezekután befalazni a lyukakat:) + az antenna csatakozó melletti egyik konnektor helyett berakni a fali aljzatot.
2009. aug. 2. 18:28
 3/5 anonim válasza:

Az első vagyok

Kb. 3 hete csináltam ilyet. Először úgy volt, hogy nekem is megakadt ekkor bepöcentem és a koax kábelt is kirántottam a falból, utána bedugtam az UTP kábelt. Mivel nekem a koax kábel erősebb volt mint az UTP kábel akadásmentesen ment a dolog.

Utána a másik helyen úgy volt, hogy rákötöttem egy erősebb fémet és úgy toltam végig a falba

2009. aug. 3. 21:30
 4/5 anonim válasza:
Vagy veszel egy behuzót,kb 2000 ft vagy a már bent lévő koaxra rákötöd az utp-t+ ugyanannyi koax-ot mint amennyi már bent van,és eggyütt áthuzod öket.
2009. aug. 7. 09:21
 5/5 anonim válasza:
Én egyik szobából a másikba csináltam pont így. A koax kábel mellett feltoltam az utp-t a padlásra. Nálam is elakadt, de a koax kábel tologatásával-húzogatásával meg lehetett oldani, hogy az utp is haladjon. Aztán felmásztam a padlásra, elvezettem a gerendánál, onnan le a másik szobába hasonló módszerrel, csak itt lefelé kellett tolni nem felfelé :)
2010. jún. 18. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!