Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha a lefolyóban nehezen megy...

Ha a lefolyóban nehezen megy le a víz, mit öntsünk bele, hogy hamarabb lemenjen?

Figyelt kérdés

Nincs eldugulva, csak nehezen megy le a víz...

Egyszer olvastam valami házi praktikát, de már elfelejtettem... :D

2012. szept. 21. 21:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Először pumpával próbálkozz.

Majd önts a lefolyóba fél pohár szódabikarbonát, rá 2 dl forró ecetet. Ha abba hagyta a pezsgést, akkor 5 perc után először forró vizet engedj bőven, majd hideg vizet után.

Ha nem elég, akkor még egyszer csináld.

Én kb. hetente tisztítom így a lefolyókat.

Igaz, hogy mindenütt szűrő van, és nem engedek bele darabos dolgokat, vagy a fürdőszobában a haj sem dugítja el a lefolyót.

2012. szept. 21. 21:25
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

Kávézacc jól pucol.

Ha végképp nem, akkor mégis valami lefolyó tisztító szert kell beszerezni. Van egy tasakos fajta, por alakú, nem jut eszembe a neve, Spar-ban vettem. Azt úgy, ahogy van, bele kell szórni a lefolyóba, és forró vizet önteni hozzá. Utána szuperül folyt le a víz.

2012. szept. 21. 21:25
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Ez attol fugg, hogy milyen hazban laksz, mivel panelban lehet mashol az elzarodas pl. NEhezen megy a viz, mivel akadalyba utkozik, ez pedig lerakodas, akar a csovek oldalan van a zsiradek, mar szukulni fog a lefolyo. Forralj vizet, ultra-hypot tettek ebbe regen, de lehet ma mar kapni kituno lefolyo tisztito szereket, ami szemcses, ez nagyon jo. De ha marad a forro viz, ebbe nagyon eros mososzer szukseges, ami lebontja a zsiradekot, mivel biztos, hogy ez okozza a problematokat, es ezt lehet tobbszor megismetelni! A masik lehetoseg, amit tapasztaltam, amikor fulpiszkalo stb. kerul a lefolyoba pl.
2012. szept. 21. 21:29
 4/11 anonim ***** válasza:
A szódabikarbona-ecet is oldja a zsiradékot. Sokkal jobban, mint bármilyen lészen kapható szer, vagy akár a WELL DON. Kipróbáltam!
2012. szept. 21. 21:34
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Majd azt a forró ecetes dolgokat kipróbálom :)

Házban lakom, nem panelban, úgyhogy nincs olyan gond amit (ha jól emlékeszem) a Kedves Második írt, de azért köszönöm.

A fürdőben van gond egyébként, maximum a szappanmaradék dugíthatja el, mert hajaskodni ott nem igazán szoktunk.

Mindenkinek ment a zöld :)

2012. szept. 21. 21:46
 6/11 anonim válasza:
57%
Kólát. Ez komoly!:)
2012. szept. 21. 22:13
 7/11 A kérdező kommentje:

Kólát?! :)

Nővérem felsikítana, hogy ne pazaroljuk azt az isteni kólát!! :)

2012. szept. 21. 23:35
 8/11 anonim válasza:

6. vagyok

Igen, azt!:) Haha, vizualizaltam ahogy ontod bele, novered meg visit, hogy neee:D

Amugy meg nem kell sok belole, nezz utana mennyi, mert azt sajnos nem tudom. Bar lehet, hogy en is inkabb a borba ontenem:D Egy probat meger, nekem azt mondtak, hogy hasznal (haziasszony mondta)

2012. szept. 22. 10:04
 9/11 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam a szódabikarbónás-ecetes kombót, úgy látszik, hogy használ, mert mintha könnyebben menne le a víz. :) Úgy pezsgett, hogy azt hittem, felrobbanunk. :D 2x ismételtem meg ezt a műveletet, de lehet, hogy holnap is sort kéne keríteni rá, csak elfogyott az ecet :D

A kólát inkább hanyagolom, vagy én is beleöntöm a borba :D Bár múltkor olyan rosszat ittam, hogy lehet, hogy többet se' :/

2012. szept. 22. 13:03
 10/11 anonim válasza:

A kolas vagyok:D

En tegnap elott ittam, en csinaltam, valoszinuleg jora sikerult, mert a baratom ma is akar:D nyammm:D

2012. szept. 22. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!