Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy ház bővítése?

Mennyibe kerül egy ház bővítése?

Figyelt kérdés
Néztem több variációt is,a könnyűszerkezetes elég jónak látszik és árban is jó.Aki már építkezett,szívesen meghallgatnám a tapasztalatait. A házat bővítené szeretnénk kb. 35 nm-el. Nem lapostetősre terveznénk.Köszi!
2012. szept. 17. 09:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Mikor utoljára foglalkoztam a témával, még 150 ezer forint körül volt négyzetmétere egy könnyűszerkezetes, kulcsrakész háznak. Ez a te esetedben olyan 5 miller lenne...

Persze ez azért nem ilyen egyszerű. Például padlóburkolat, és padlóburkolat között akár több 100 ezer forint különbség is lehet. Ugyanez igaz a fürdőszobára is, de akár a falak festésére is. Ez egy szempont.

A másik szempont, hogy ti mihez értetek? Ha tudtok burkolni, festeni, és hasonlók, akkor kár ezért fizetni valakinek. Én most újítom a második házamat (a mostani egy üzlet lesz), mi voltunk a kőművesek, burkolók, és a festők is. A kőműves a burkolási, és némi javítási munkára több mint 600 ezret beszélt, mi megcsináltuk kb 250-ből, plusz az időnk ugye.

Bár nem túl etikus, de megemlíteném azt is, hogy ha téglaházat építtettek, akkor több lehetőség van a bundázásra is. Számla nélkül egy csomó dolog olcsóbb. Sőt, ha megbeszélitek a tűzépben, akár plusz árengedményt is kaphattok, ha megírhatják másnak a számlát (bár én eddig nem mentem el, mivel csak csemperagasztót, meg hasonló dolgokat vettem).

Szóval, ha van egy megbízható kőműves, aki benne van némi simlisségben, és mindent magatok csináltok, amit csak tudtok, akkor a könnyűszerkezetes árához képest milliókat spórolhattok. Arról nem is beszélve, a könnyűszerkezetes ház sosem lesz olyan, mint a tégla. A burkolásra a helyetekben nem áldoznék pénzt, inkább vegyetek eggyel jobb ablakokat.

2012. szept. 25. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!