Most tényleg nem érdemes eladni a házunkat?
Vannak, akik kénytelenek eladni, pl a válás megkönnyítése miatt. Másoknak a hitelek miatt kell eladni. Megint mások egyszerűen házat akarnak váltani, de nincs elég pénzük rá, hacsak nem adják el a jelenlegi házukat.
Az viszont tény, hogy hiába ér a házad pl. 10 milkát, nem valószínű, hogy annyiért el is tudod adni, mert nagyon alacsonyan mozognak az ingatlanárak, és ha valaki talál egy - a tiétekhez hasonló - állaputú ingatlant 6 millióért, akkor tuti, hogy nem a tiéteket veszi meg.
Szintén 20L
Én 2004-ben örököltem egy házat vidéki megyeszékhelyen. Akkor az örökösödési illeték miatt 25 millióra értékelték.
Azóta költöttem rá egy csomót, egy csomó mindent felújítottam rajta, mégis a hasonló házakat a környéken inkább 20 körül hirdetik és nem jellemző, hogy olyan hamar elkapkodnák.
Tehát ha most eladnám, biztos, hogy 7-8 milliót buknék rajta.
A másik lakásom Budapesten található. 2001-ben vettük. Panel, 1,5 szobás egy tízemeletesben. Akkor 6,5 millióért vettük. Most 11 évvel később 5,5-6 millió körül hirdetik a hasonlóakat. 11 év alatt azért volt egy kis infláció, mégis nem hogy nőtt, hanem csökkent a lakás értéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!