Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Most tényleg nem érdemes...

Most tényleg nem érdemes eladni a házunkat?

Figyelt kérdés
El szeretnénk adni a házunkat de az egyik ismerősünk mondta, hogy most nem érdemes mert nem adnának annyit érte mint amennyiért hirdetjük. Néztem a neten, hogy sokan mégis hirdetik a házukat. Ezt nem értem, hogy van ez. 20/L
2012. szept. 16. 12:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Vannak, akik kénytelenek eladni, pl a válás megkönnyítése miatt. Másoknak a hitelek miatt kell eladni. Megint mások egyszerűen házat akarnak váltani, de nincs elég pénzük rá, hacsak nem adják el a jelenlegi házukat.

Az viszont tény, hogy hiába ér a házad pl. 10 milkát, nem valószínű, hogy annyiért el is tudod adni, mert nagyon alacsonyan mozognak az ingatlanárak, és ha valaki talál egy - a tiétekhez hasonló - állaputú ingatlant 6 millióért, akkor tuti, hogy nem a tiéteket veszi meg.

Szintén 20L

2012. szept. 16. 12:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Annyit úgysem fogsz kapni érte amennyit szeretnél mert olyan világ van és az emberek nem vesznek csak úgy házat és a gazdagabb emberek is akkor vesznek meg egy házat ha szemmel láthatóan látják rajta hogy jóval ár alatt van. Ha nem kell sürgősen a pénz akkor tényleg értelmetlen eladni. Manapság a legjobb biznisz ha kiadod bérbe valakinek ha nem ott laksz. A szomszédomnak van egy kisebb háza valahol vidéken, simán eladhatná kb 6 millióért mert 3 éve lett felújítva teljesen és ott az a telek ár kb 3 milliót ér. És még így is ár alatt adja el mert mindenki mondta neki hogy nyugodtan kérhetne akár 9 millát is. És még így sem kell a kutyának se pedig nagyon szép ház 2 szoba van 1 fürdő külön wc nem túl nagy konyha szép terasz meg a tetőtérbe is van 2 szoba csak meg kell csinálni a vakolást meg a villanyt kell oda felvinni. Plusz egy garázs meg egy disznó ól. És a kutyának sem kell. valaki 4,5 milliót ajánlott neki de abba nem ment bele mert azért neki nincs úgy szüksége a pénzre csak tudja jól hogy úgysem fogja használni mert a gyerekeinek nem kell, a testvére aki lakott benne az meghalt már így el akarja adni. De nem éri meg sehogyan sem. Annyiért nem tudja eladni amennyiért szeretné csak ha nagyon pénzes emberkét fog ki aki direkt az ingatlan bizniszbe utazik.
2012. szept. 16. 12:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Én 2004-ben örököltem egy házat vidéki megyeszékhelyen. Akkor az örökösödési illeték miatt 25 millióra értékelték.

Azóta költöttem rá egy csomót, egy csomó mindent felújítottam rajta, mégis a hasonló házakat a környéken inkább 20 körül hirdetik és nem jellemző, hogy olyan hamar elkapkodnák.

Tehát ha most eladnám, biztos, hogy 7-8 milliót buknék rajta.

A másik lakásom Budapesten található. 2001-ben vettük. Panel, 1,5 szobás egy tízemeletesben. Akkor 6,5 millióért vettük. Most 11 évvel később 5,5-6 millió körül hirdetik a hasonlóakat. 11 év alatt azért volt egy kis infláció, mégis nem hogy nőtt, hanem csökkent a lakás értéke.

2012. szept. 16. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!