Szerintetek ha egy 96 négyzetméteres földszinti, nagy belmagasságú, cirkó fűtéssel ellátott polgári lakásnak a havi átalánydíja 30 ezer forint, az magasnak számít?
Körülbelül egy éve két szobában a nyílászárókat cseréltünk (dupla üvegezésű thermo ablak). A többi helyiségben a régi dupla ablakszárnyú nyílászárókat öntapadós gumi szigetelőanyaggal láttuk el, és az átalánydíj még így is 30 ezer forint, pedig a fűtés 20-21 fokon szokott menni, én egy kicsit sokallom.
Szerintetek, hogy lehetne még csökkenteni a fűtésköltséget, milyen megoldásokkal?
Válaszokat előre is köszönöm!
Upsz, még egy hiba:
csak az ugye nagyon sok pénz.
Na még egyszer :) :
illetve van még egy cserépkályhánk, AMIT még az előző lakó HAGYOTT itt
Villannyal fűteni a legdrágább.
Kondenzációs kazánnal max 10-20% nyernél és alsó hangon 500000ft ha még ezt azt is kell csináltatnod
akkor még több.(kémény bélelés).
Pince plafont le tudod szigetelni?
Fát anno mindenki a pincében tárolta. Ott voltak fás kamrák.
Én írtam a kondenzációs kazánt, és nem csak 10-20%-ot lehet nyerni vele, hanem többet, ugyanis azt is figyelembe kell venni, hogy egy szétégett, szétrohadt, elvízkövesedett kéményes kazán már nem tudja a névleges 70-80%-os hatásfokát, hanem lényegesen kevesebbet, legyen jó indulatból 70%, míg a kondenzációs kazán meg mondjuk nem 106-109%, hanem csak 100%, azaz már 30%-nál tartunk, ami meg -10eFt a gázszámládon.
De még havi 20eFt-os számlával is elég soknak tartanám a fűtési költségedet, ugyanis én 110 m2-t fűtök, havi 15-ért, úgy, hogy kertes házam, van, azaz minden falam és a födémem keményen hűtve van a mínuszok által. Te padig körbe vagy véve ezzel-azzal, ami miatt nincs falad, födémed, ami -20°C lenne, nekem meg ~250m2-is...
Ha a pincét engedély nélkül szigeteled akkor azt leszedik, büntetnek? Evvel a ház értékét növeled mert komfortosabb lesz egy lakás, kevesebb lesz a ház CO terhelése.
Biztosan futnék egy kört a lakokkal.
Idén cseréltem komplett fűtést régi gravitációsról, kondenzációsra. Jövőre már nagyobb tapasztalatom lesz, hogy mennyit lehet így megtakarítani. De első körbe én a szigetelést ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!