Tényleg béleltetnem kellene a kéményt fatüzelés esetén?
A lényeget nem írtad . MILYEN KÉMÉNYED VAN ?
Én már láttam olyan kéményt ( vályogházba ), hogy a mennyezetbe vágott lyuk ,alatta téglából ,A födém vastagsága maradt az eredeti anyag ( deszka és szalma vályog keverék )a padlás felőli oldalon fa keret és erre rakta a balfék a vályogból a kéményt . Cserép fölött megint tégla
Tehát milyen kéményed van ?
A kéményed kívülről vakolt legyen ( tehát nem fúga hiányos stb .... ) A huzatot ellenőrizd ! ! ! Újságpapírt teszel a füstcső csatlakozásnál a falon a lyukba és meggyújtod .
Hevesen fog égni , a végén az utolsó égő papírfoszlányt a huzat kikapja a kéményen keresztül. Egy kéménybe egy kályha , ha mégis kettőt teszel magasságban min 30 cm eltérés kell, én javaslom az 50 cm-t
Ha ennek ellenére aggódsz , vegyél szénmonoxid riasztót ( ezt mindenképpen ajánlom az ára
13 000 Ft körül van , a család élete fontos )
Lemaradt az előzőről , hogy a lakott helységen kívül Pl: padlástér - legyen a kémény hőszigetelve ( nem éghető pl: üveggyapottal ), ilyen a szerelt kémény is . A téglakéményedre is igaz a hőszigetelés . A kémény egy méteren képes 15 - 16 C fokot is csökkenni a hőmérséklet .Ha csökken a füstgáz hője kicsapódik a pára a belső felületre , ami az egyéb összetevőkkel savas hatású lesz és kimarja a kémény anyagát ( tégla , fúga ) és bekövetkezhet a tragédia .Romlik a " huzathatás " , kiszivárog a szénmonoxid - ami mindig lefelé megy - és ha nem szellőzik a padlásod garantáltan a lakásban fog megállni.
JÓL GONDOLD ÁT !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!