Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hol/hogyan tanulhatnék meg...

Hol/hogyan tanulhatnék meg kötni? Megoldható a tervem?

Figyelt kérdés

Remélem nem kérdezek nagy örültséget, de szeretnék megtanulni kötni. Ennek oka az, hogy már rég óta van egy lány az életemben, akit nagyon szeretek. Nagyon sok mindent tett értem, és ezt szeretném meghálálni neki egy általam kötött mackóval. Tudom, hogy egyik napról a másikra nem fog menni a dolog, későbbre szánom neki ezt. Viszont egy olyan kérdésem is lenne, hogy lehet több színt keverni kötés közben? Mert úgy terveztem, hogy a mackó felsőjébe benne lenne a lány neve, és hasonló dolgokkal díszíteném. Esetleg még az is érdekelne, hány évre lenne szükségem ahhoz, hogy ezt meg tudjam valósítani? Minden építő jellegű választ előre köszonök!

17/f

2012. szept. 6. 20:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Horgolt, amigurumi horgolás a neve. Ha így rákeresel, sok oldalt dob ki, javaslom a Barkáét, elég jó az alapokhoz.

[link]

Igaz, ezek nem macik, de a neten biztosan találsz macisat is. A lány nevét rá tudod hímezni (a száj-orr-szem is hímezve lesz), és nem kell egy túl nagy állatkára gondolni, kb. tenyérnyi is szép teljesítmény.

Csak vésd eszedbe, ez nem kötés, ez horgolás. Horgolótű kell hozzá (és ha horgolócérnát akarnak rád erőltetni, küldd el őket a fenébe).

Amúgy a varrás egy maci esetében nem varrógéppel lenne célszerű, hanem kézzel - így is gyorsabb. :)

2012. szept. 9. 22:32
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket, és a tanácsokat. :) Miért nem ajánlott a horgoló fonal? Még nem vettem ilyesmit, így simán rám sózhatták volna. És helyette milyen fonal lenne jó?
2012. szept. 10. 16:46
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem horgolófonal (ilyen néven is adnak néha fonalat), hanem horgolócérna. A nevében is benne van: ez cérnavékony. Csipkéhez tökéltes, a mackó azonban a legritkább esetben csipkemunka.

(Egy ismerősöm ment be azzal a boltba, hogy horgolni szeretne, kért négyes tűt és fonalat, erre rászólt az eladó, hogy az nem horgolás, azzal sosem tanul meg, és adott neki egy másfeles tűt és cérnát. Ő sálat szeretett volna horgolni magának.)

2012. szept. 12. 21:43
 14/16 A kérdező kommentje:
Az azért nem semmi. Tegnap kaptam egy ismerősömtől 3mm vastag fonalat, és egy szintén 3mm-es tűt hozzá. Én még ezt is vékonynak találom, hát még ha hasonlót vettem volna a boltban a tudatlanságom miatt.
2012. szept. 12. 22:03
 15/16 anonim ***** válasza:
3-as tű? Hát, négyessel javallott kezdeni, de azért a 3-as sem egy ökör nehéz dolog. Azért hajrá. :)
2012. szept. 13. 18:36
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi, igyekszem. :)
2012. szept. 14. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!