Hol/hogyan tanulhatnék meg kötni? Megoldható a tervem?
Remélem nem kérdezek nagy örültséget, de szeretnék megtanulni kötni. Ennek oka az, hogy már rég óta van egy lány az életemben, akit nagyon szeretek. Nagyon sok mindent tett értem, és ezt szeretném meghálálni neki egy általam kötött mackóval. Tudom, hogy egyik napról a másikra nem fog menni a dolog, későbbre szánom neki ezt. Viszont egy olyan kérdésem is lenne, hogy lehet több színt keverni kötés közben? Mert úgy terveztem, hogy a mackó felsőjébe benne lenne a lány neve, és hasonló dolgokkal díszíteném. Esetleg még az is érdekelne, hány évre lenne szükségem ahhoz, hogy ezt meg tudjam valósítani? Minden építő jellegű választ előre köszonök!
17/f
Varrás:
Egyszerűbb, és gyorsabb is, de sajnos több okból is kerülném, ha lehet. Az egyik, hogy minél egyedibb dolgot szeretnék csinálni a lánynak, a másik pedig, hogy kis korom óta félek a varrógéptől, mert volt egy kisebb rossz emlékem. De lehet mégis varrás lesz, ha többet tudok a kötésről, és hogy mennyivel bonyolultabb lenne.
Én már láttam kötött mackót, ha ez megnyugtat :) De kitartás kell hozzá.
Azt javaslom, hogy először kérj anyukádtól maradék fonalakat, és köss 20x20 cm-es, különböző színű és "mintájú" (sima kötés, lusta kötés stb.) négyzeteket. Utána ezeket összevarrva lehet pl. takarót készíteni, így gyorsan sikerélményed lesz.
Ha anyukádnak nincs maradék fonala, esetleg kötőtűje sem, akkor bármelyik rövidáru boltban tudsz venni (a kötőtűt vidd, ha van, és mutasd meg, hogy ehhez kell, és azt is mondd meg, hogy most akarod megtanulni a kötést).
Ha szerencséd van, anyukád meg tudja mutatni, hogy kell kötni. Ha nincs, akkor itt nézelődj:
Szerintem ha heti egy órát gyakorolsz, akkor egy éven belül lehet egy új takaród, egy sapkád, sálad meg még egy mackód is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!