Lakáshiteled felvételekor magad jártál utána a lehetőségeknek és kértél a bankoktól ajánlatokat, vagy hiteltanácsadó segítségét kérted?
Az akkor rengeteg idő lehetett.
Minden bankban adtak írásban ajánlatot? Voltak jelentős különbségek az ajánlatok között vagy nagyjából ugyanazok a feltételek?
Igen,elment vele jó néhány nap,de én azt gondolom ez egy igen nagy lépés,nem lehet csak úgy beleugrani.
Igen,óriási különbségek voltak a bankok ajánlatai között,különösen a hitel felvételének feltételei és költségei tekintetében. A visszafizetés már mindenhol hasonló.
És igen, a legtöbb helyen kiadták írásban,amit ott kalkuláltunk,de én eleve tollal+füzettel mentem mindenhova és írtam mindent.
Köszi szépen!
A hiteltanácsadók ingyen dolgoznak, ezért gondoltam, hogy miért ne vegyem őket igénybe, egy csomó időt spórolnék és elvileg kedvezményeket is lehet általuk kapni.
Hiteltanácsadót kérdeztünk meg mondván hogy csak jobban ért hozzá mint mi. Nagyon szépen be is húzott a "csőbe" adott egy ajánlatot az egyik piacvezető banktól hogy mennyit fogunk kapni hitelt, mekkora lesz a részlet szépen mindent leírtak, nagyon jól hangzott. Aztán mikor már megkötöttük az adásvételit akkor kiderült nem annyi az annyi amit ígértek. 1.5 milliót kellett felvegyünk még külön mindenféle hitelekből mert kötbért kért volna a tulaj ha visszalépünk a szerződéstől. Máig nyögjük.
Úgyhogy én azt mondom magad járj utána mindennek inkább apránként, több helyről is megkérdezve hogy véletlen se fűződjön érdeke hozzá a kedves tanácsadónak hogy átverjen.
Mert így mi több hitel felvételére is szorultunk végül, és ez mind a banknak volt jó.
Egy jó hiteltanácsadóval jobban jársz, mert egy jó hiteltanácsadó képes olyan kedvezményekhez juttatni, amikről egy bankban egy mezei ügyfelet nem tájékoztatnak.
Elbíráláskor gyakorta rugalmasabbak velük szemben, ha jó a kapcsolatrendszerük.
Egyébként neked valóban nem kerül semmibe, a bankok fizetnek nekik jutalékot, de ezt a kezelési költségből fizetik ki nekik, amit tőled mindenképpen megterhelnek.
Ha te intézed az ügyedet, sokkal körülményesebb, arról nem is beszélve, hogy nem csak a THM-et, és részletfizetési feltételeket kell ám összehasonlítani, hanem az apróbetűs részeket is. Egy jó hiteltanácsadó ezeket is ismeri. Akkor is rengeteg időt spórolsz meg, ha már megvan a kiválasztott bank és hitelkonstrukció, mert előre megmondja, hogy mi kell, mi nem stimmel a papírjaiddal, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!