Bp-re költöztem. Milyen uton tudom vidéki állandó lakcimemet Bp-ire cserélnem? Hol és mivel kezdjem?
Nem tortúrás, csak sokáig tart.
Kell a tulajdoni lap hozzá, személyi és előző lakcím kártya. Szépen berobogsz az adott kerületi önkormányzathoz, (vagy először felhívod őket, hogy helyileg hova is kell menni), és ott megcsinálják neked kapásból. Nem tortúrás, csak kell várakozni egy ideig, dehát, hol nem? :)
Biztos okmányirodánként,önkormányzatonként eltérő,nekem mindkét alkalommal kb 15 percbe telt.
Kell a lakás tulajdonosának a beleegyezése, hogy bejelentkezhetsz oda,ha a tiéd a lakás, akkor a tulajdoni lap.+személyi és az előző lakcímkártya.
Bemész,kitöltesz egy nyomtatványt és azonnal meg is csinálják.
Tulajdoni lap csak akkor kell, ha senki sincs az adott címre bejelentve, ekkor kell a tulajdoni lappal és a lkcímbejelentődön lévő beleegyezői aláírással igazolnod a jogosultságodat. Ha a tulajdonos be van oda jelentve, akkor nem kell a tulajdonlap, csak az aláírás. Mellékesen megjegyzem, hogy a lakcímnyilvántartók többsége rálát a takarnet rendszerre, így a tulajdoni lapot pár 100 Ft-ért ők is meg tudják nézni, mifelénk így van, annó én az adásvételit vittem, ami nem volt neki elég...
A lakcímváltás egy sima okmányirodai kör alatt meg van, a gond a többi dologgal van, ugyanis mindenhol be kell jelentened:
-bank
-iskola
-munkahely
-forgalmi engedélyek
-földhivatal, ha van más ingatlanod
-cégbíróság, ha van céged
-stb...
7 éves lakást vettem, tehát saját tulajdon lett, az eladó máshol vett lakást. Adás-vételi szerződés van, de még a tulajdoni lapot nem küldték meg.
Akkor várjak annak megérkezéséig?
Tul.képpen mikortól lehetséges problémamentesen erre a cimre állandóra bejelentkezni?
Bp-en még van lakcimkártyámon egy tartózkodási hely is.
Ha állandóra bejelentkezek, akkor ez még maradhat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!