Albérletet ha egy évre írunk alá, és időközben felmondunk, akkor a kaució elvész, de kell valami ezen felül fizetni? Légyszíves írjatok, mert tanácstalan vagyok.
Ha nagyon szemét a tulaj és fix időre kötött szerződés előttléptek le akkor nemcsak akaució vész el,de még meg is szivathat akár és az 1évből fennmaradó összeget is kifizettetheti veletek mondván,hogy ott a szerződésben h 1 évre jötteetek..Magyarán a kárát,ami valójában nincs is megfizetteti veletek...
Jogász főiskolai tanárom mesélte,h dettó ugyanez történt a hugával is.Határozatlan idejű szerződést kell kötni(nekem az van) vagy ott kell maradni egy évig,ha nem akarsz fizetni:)(persze ha rendi a tulaj akkor ez tárgytalan)
Van aki beleírja,van aki nem.Lehet,hogy tud róla lehet nem.Én egészen addig amíg a tanárom nem említette nem is tudtam,hogy joga van ehhez,de ha ő is tisztában van vele,hogy ezt megteheti és tényleg szemét,akkor meg is teszi.Ilyenkor sem ügyvéd sem semmi nem segíthet,ki kell fizetni.Ez a kiadó joga,neked is vannak érdemes ezeknek utána nézni...
Egyébként ahogy leírod gondolom nem a legkedvesebb tulaj a tiéd.Talán szépen megbeszélhetnéd vele,akkor talán nem lesz semmi,legközelebb pedig tanulj a hibából és írj határozatlan idejűt...
Olvasd el szerződést ,hogy mi van benne leírva. Ha nincs olyan része,hogy akármikor mondod fel a fennmaradó hónapok bérleti díja jár a tulajnak, vagy egyéb kikötés, akkor még a kaució sem jár vissza. Az ugyanis eredendően nem erre van. Ami a szerződésben ki van kötve az érvényes rád. Ha semmi nincs írva arról,hogy milyen esetben jár neki kártérítés, mikor vonhat le a kaucióból, vagy,hogy bármilyen negatív kötelezettséged lenne felé, ha hamarabb mondod fel, akkor gyakorlatilag semmit nem csinálhat. Hisz,ha nincs a szerződésben,h neki jár havi 10 ezer forint pl. havonta a kiköltözésetek után, akkor nem követelheti tőletek,mert az már jogtalan. Mehet a bíróságra is.
Ha kérdésed van még írj nyugodtan. Polgárjoggal és szerződés kötésekkel foglalkozom, ugyan nem albérleti szerződésekkel, de nyílván az sem áll tőlem olyan nagyon távol.
Nagyon köszönöm! Holnap megyek aláirni a szerződést, és alaposan át fogom olvasni!!!
Én is jogásznak készülök:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!