Tegyük fel van egy telkem építkezni szeretnék. Hogyan kellene?
Tehát tegyük fel, hogy van egy telkem, 800m2.
Értem én, hogy hogyan működik nagyjából az esetek nagy részében. Megbízni egy céget aki kivitelezi a házat a szerkezetkészre. Bár kinek mit jelent a szerkezetkész...
Nem vagyok kőműves, de értek ahhoz, amihez egy kőműves. Nagyon sok tapasztalatom van benne, mivel évekig dolgoztam építkezésen, de azt sosem sikerült megtudnom, amit én szeretnék. Tehát, ha én értek hozzá, és végül is magam is betudom szerezni az építőanyagot, akkor pl. én is felhúzhatom a falakat? Tetejére nyilván jön egy vasbetonkoszorú, stb. azt én nem tudom megcsinálni.
Meg persze a téglák alá egy alap, amit megint csak nem tudok megcsinálni. Tehát amit megtudok csinálni azt megcsinálhatom magam is? Részleges dolgokban lehetséges kivitelezőt fizetni? Vagy abszolút hülyeség az elgondolásom?
Legelőször egy olyan tervezőt keress, akiről tudod, hogy a munkájára első nekifutásból megadják az építési engedélyt. Ha már itt elkezdel spórolni, és olcsó tervezőt keresni, az engedélyeztetések sorozata után rájössz, hogy nem lett olcsóbb, csak rengeteg idő elment.
Utána ahogy írták: olyan kőműves szakit, aki mellett ugyanúgy tudod csinálni a segédmunkát. Őrá addig mindenképp szükséged lesz, amíg a falak + tetőszerkezet készen nincs. A közüzemi szolgáltatók is csak akkor fognak engedélyeket kiadni, és víz, villany, gáz szolgáltatást adni, ha olyan szaki végzi el a kivitelezést, akiről tudják, hogy érti a szakmát.
Majd a vakoláskor, a csempék, járólapok lerakásánál, festésnél, járda betonozás, hasonlók, amiket nyugodtan csinálhatsz te.
2. hozzászóló:
Én most olyan kőműves dologról beszéltem amit egyedül meg tudok csinálni.
Amúgy köszönöm a hozzászólásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!