Le lehet mondani közüzemi szolgáltatást?
Apám maradt a családi házban válás után, jelenleg várjuk, hogy sikerül-e eladni a házat.
A rezsin megy a vita. Apám azzal fenyegetőzik, lemondja a víz/gáz/áram szolgáltatásokat, kikapcsoltatja, és akkor nem kell majd fizetnie.
Megteheti ezt?
igen meg lehet oldani, hogy lemondja...
de akkor mikor ha valaki megveszi a házat, akkor neki kell fizetni "bekapcsolási díjat", ami nem kis összeg, ha jól tudom
ha nem mondja le, akkor csak alapdíjat kell fizetni, persze ha nem használja senki!
Megteheti, de onnan kezdve már megmutatni is nehéz a vevőnek, nem lehet időnként felmosni, egy hónap múlva úgy fog kinézni a ház, mint amiben már évek óta nem laknak. Télen elfagy minden, ha addig nem sikerül eladni.
Lemondani amúgy csak akkor lehet, ha ki van fizetve az addigi. Ha nem fizet, akkor meg kikapcsolják, de úgy durva összeget kérnek a visszakapcsolásért.
Ma amikor pang az ingatlan piac, a vevők a lehető legjobbat tudják megvenni a lehető legolcsóbban.
Víz, gáz és áram nélküli házat ha én vevő lennék meg sem néznék.
Ezzel a lépéssel édesapád talán havi néhány ezer ft-ot tud spórolni, de a ház értéke százezrekkel csökkenni fog.
Az eladás esélye pedig jelen ingatlan piacon a nullával egyenlő.
Mivel az apám lakik benne, az ő nevén van az összes közüzemi számla.
És igen, mi is ezt próbáljuk magyarázni, hogy akkor az életbe nem kel ez a ház, ráadásul le is fog pusztulni, ahogy kell....
Nem is értem, ha egyszer benne lakik, hogy jut ilyesmi eszébe?
Ha nem, vagy alig használja, minimális összeget kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!