A kéménynek csak a füst kiengedésére van szerepe, vagy az azon keresztül oxigén ellátás szerepe is van?
A füst kiengedése a szerepe. Az oxigént a tüzelőberendezés helységének légteréből kapja.
(Hacsak nem turbós kémény.)
Olyannal még nem találkoztam, de biztos van:)
Űrhajót se láttam még, az attól még van:)
Ne védd a szomszédaidat olyan áron, hogy az életeddel játszol! Ne piszkáld a kéményt, jó az úgy ahogy van!
Egyébként meg mitől akarod megvédeni a szomszédaidat? Ha nem gumicsizmával meg fáradt olajjal tüzelsz, nem lesz semmi bajuk.
A kémény feladata az ÉGÉSTERMÉK kivezetése, a kétféle hőmérséklet, felszálló meleg és a leereszkedő hideg határán légdugó létrehozása, amire begyújtáskor sokan panaszkodnak, de megvédi a hideg beáramlást!!! Itt szerepe van a kályhacsőnek is, a szükséges meleget ez biztosítja, sokan törekednek a rövid csőre és panaszkodnak, hogy kihűl reggelre a lakás, vagy a kazán!!!!
Ez utóbbiért nem közömbös, mekkora a kürtő mérete, ha azt a füst miatt növelik, mert ott minimális füst, begyújtáskor lehet, inkább a fűtést kell megtanulni a tüzelés helyett, a tökéletes égéshez!!!!!!!
Nálam a lignitbrikettes kazánhoz 14x14-es kémény van, amit sosem kell takarítani, a kéményen hideg gázok távoznak, én a meleget fűtésre
használom, így sokkal gazdaságosabb!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!