Fa ablakaink vannak, de a zárásuk nem tökéletes.1983 ban épült házról van szó. Lecserélni vagy bemaratni lenne érdemes? Gumi bemarásra gondolok, de az üveg sem hőszigetelt.
Nekünk is pontosan ugyan ekkor épült a házunk. A mi ablakaink is fából vannak. Dupla ablakok, sima üvegezéssel. Viszonylag jól záródnak. De jövőre tervezem a cserét.
Pont azért, mert az újabbaknál az üvegen keresztül is kevesebb hő megy ki. Valamint sokkal praktikusabb is, hogy pl nem csak nyithatóak, hanem dönthetőek is az ablakok.
Első vagyok, látom jól le lettem pontozva. Bocs, hogy segíteni próbáltam.
Amúgy én nem műanyagra cserélném, hanem fára. Tudom ez örök vita itt, de szerintem sokkal igényesebbnek hat és a mostani réteg-ragasztott nyílászárók nem vetemednek, van természetes szellőzésük, természetes anyag.
Gondolom ezért is le leszek pontozva.
a tok bármiből lehet ha nem nem szellőzik a mini réseken, de ehhez találták ki a felszerelhető résszellőzőket(gáz miatt kell is sok helyiségben). a hőszigetelés valóban fontos, így ezek az új ablakok többet érnek.a részszellőzőn minimális a veszteség maga a jó hőszigetelő ablak nagyságrendekkel többet fog meg.
a gumibemarással csak tömítesz, a hővesztés ugyanolyan nagy lesz, és a zárás miatt jöhet a penész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!