Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Érdemes egyszobás lakást venni?

Érdemes egyszobás lakást venni?

Figyelt kérdés

29/F vagyok és szeretnék lakást venni Budapesten.

Igazából 1,5 szobásat szeretnék, de ahhoz nagyobb összegű kölcsönt kellene felvenni és azt annyira nem szeretném.

Egyszobás lakással viszont az a problémám, hogy ha esetleg pár év múlva megnősülök (jelenleg egyedülálló vagyok) akkor egy házaspárnak az 1 szoba már kevés. Ha gyerek is lesz, akkor meg főleg.

2012. júl. 30. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Igen, a jövőre is kell gondolni. Szerintem várj még evvel, gyűjtsd a pénzt és ha lesz egy komolyabb kapcsolatod, akkor kettőtök nevére is vehettek fel hitelt.
2012. júl. 30. 19:22
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
Ha az egy szobást meg tudod venni hitel nélkül akkor azt vedd!!!!! Esetleg olyat ami galériázható. Aztán később tudsz/tudtok gyűjteni nagyobbra ha már van egy hitelmentes.
2012. júl. 30. 19:26
 3/5 anonim válasza:

Az a lényeg, ne vegyél fel hitelt.

Ha van hol laknod, élj ott, ameddig nem jön össze egy olyan lakásra amibe beköltözhetsz.

Én most szeretnék lakást venni, elég sokat foglalkoztam vele.Először veszek egy 1 szobásat, ami nekem és a páromnak elég, mellette meg el kezdek építkezni. Jobban megéri kész lakást venni, de nekem kis korom óta célom, hogy én építsem a lakásomat, mert mindig láttam faterom milyen házakat csinált.

2012. júl. 30. 21:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Hitel mindenféleképpen kell hozzá, csak ha 1,5 szobásat veszek akkor 2-2,5 millió Ft-tal több.
2012. júl. 30. 21:05
 5/5 anonim ***** válasza:

nem érdemes sztem. ismerek olyan embereket, akik azt mondták kettőjüknek elég lesz. aztán már 4en vannak, 2 gyerekkel, és beleragadtak ebbe az állapotba.

inkább lakj otthon, spórolj, csinálj fundamentát. aztán ha egy lánnyal majd komolyra fordul a dolog, akkor nézzetek együtt lakást. ki tudja, lehet, h neki is van megtakarítása, és nem is kell hitelt felvenni.

2012. júl. 31. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!