Hogy tudok hűvösebbé tenni egy déli fekvésű szobát?
Napközben 29-30 fok van a szobámban, de volt már 33 is. 50%+ páratartalommal. (Azt nem tudom, hogy a páratartalom mennyitől sok, de azért ezt is leírtam)
Éjszaka is 28 fokra hűl vissza a szoba.
Nappal a redőny mindig le van húzva. Amúgy 3 dél felé néző dupla ablak van.
Télen pedig pont az ellenkezője történik. Hamar kihűl a szoba. Kazánnal fűtünk és mondjuk 20 órakor abbahagyjuk a tüzelést és 22-23 órakor már eléggé érezhető, a jelentős lehűlés.
Három déli ablak mellett pont, hogy fel kéne melegednie télen a napsütéstől.
Ha régiek az ablakok, azokat kellene jól szigetelőre cseréltetni, és/vagy a szigetelést megoldani.
Mondjuk az lehet. Ma néztem az ablakot, amikor takarítottam a szobában és láttam, hogy a szigetelés pattogzik lefele.
Újra szigetelni mennyibe kerül kb.?
Valami magas, árnyékot adó fa az ablakok elé... Már rengeteget jelent!!! Diófa pl nagyszerű árnyékot ad! Igaz ki kell várni, míg megnő, de megéri!
Vagy ha fának nincs hely, akkor egy szőlőlugas vagy futórózsa, ezek pár év alatt megnőnek, és szintén sokat jelentenek! Még a borostyán is használ, mint szigetelő a falon, ugyanis felfogja a napfényt, és az nem a házra tűz közvetlenül... Csak ezt nem bírja mindenfajta vakolat, ezzel óvatosan.
Hőszigetelős műanyag ablakokra váltás rengeteget számít! Hát a redőnylehúzás alap.
Ha pedig s.o.s. megoldást akarsz rövid távra, akkor vond be a házfalat valami világos nejlonnal vagy ponyvával, hogy visszaverje a fényt...
A faültetés az ablak elé a legrosszabb ötlet.
Egyrészt évekig tart.
Másrészt ha egy nagyobb vihar esetén esetleg a házradől.
A fa nem jó ötlet, mivel közvetlen ott a bejáró és kicsi a föld terület az ablak előtt és még a terasz sincs túl messze szóval a teteje miatt is gáz lenne, egy ideig egy nagy rózsabokor volt ott, de most virágok vannak.
Mondjuk a szőlő se lenne jó, mert ahhoz is kevés a hely és az meg úgy nézne ki jól, ha hosszan futna. Ráadásul a ház alapja is elég magas szóval nem sokat árnyékolna.
A falra kúszatni meg nem igazán akarok növényeket.
Annyira meg nem s.o.s, hogy a falat beborítsam nejlonnal vagy ponyvával, meg nem is esztétikus.
Ez egy összeesküvés ellenem. :D
Szigetelés mennyi?
Jó kérdés.
Mivel szigetelsz, mennyire nagyok a rések, mekkorák az ablakszárnyak, hány folyóméter tömítő szalag kell?..stb.
Nézd meg a barkácsboltokban, pár ezer ft-ból biztos megúszod, és nézd meg, mi történik.
Ha nem segít, akkor ablakcsere.
Magának a falnak a hőszigetelése is érdekes lehet. Próbáld végigtapogatni a déli falat odabent, hogy mennyire érzed melegnek, mert lehet, hogy átforrósodik, és fűti a lakást.
Télen ugyanúgy ott is kimehet a meleg.
Az ablakszigetelésnek majd utána járok.
A falat pedig megnézem ma délután, hogy átforrósodik-e.
Annyit tudok a falról, hogy szilikátból van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!