Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyi pénzből gazdálkodtok...

Mennyi pénzből gazdálkodtok egy hónapban?

Figyelt kérdés

Nem sokára elköltözöm a szüleimtől, egy tanfolyamot fogok végezni esti vagy levelező tagozaton, mellette szeretnék elmenni dolgozni.

Mivel még csak egy érettségim illetve nyelvvizsgám van, ezért nyilván csak a létminimumot fogom kapni.

Egyedül kell fizetnem mindent, a szüleim sajnos nem támogatnak egy forinttal sem, úgyhogy kicsit tartok attól, hogy hogyan fogok boldogulni. Albérletet már néztem az kb 60ezer lesz havonta mindennel együtt, de lehet keresek majd lakótársat magam mellé és akkor kevesebb. Van egy kis félretett pénzem, 360ezer forint abból ki tudom fizetni a kauciót meg az első havi bért és még talán marad valamennyi.

Nem tudom hogyan kezdjek a spóroláshoz, úgyhogy mindenféle ötletnek örülnék, hogy ti hogyan csináljátok. Ja igen és Budapestről van szó.

2012. aug. 1. 20:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én most havi 77-80 körül keresek, de csak havi 20 a lakás meg a rezsi rám eső része, mert nem egyedül lakom. Mielőbb keress egy, de inkább két albérlő társat! Ez fontos! A másik, hogy minden kiadásod minimalizáld... főleg étkezésre mehet el sok, nagyon gondold meg, mi az, amire ténylegesen szükséged van. Amin nem tudsz spórolni, a közlekedés, de ha a közelben találsz munkát, akkor a havi bérlet ára is a zsebedben marad, mert tudsz sétálni, biciklivel menni, azért az a havi 5-6 ezer is valami, (városonként változó). Jah, most nézem, hogy Bp - hát akkor mindenképp aközelben keress valamit, hogy ne kelljen bérletet venned! Jegyzetvásárlás... ha a könyv olcsóbb fénymásolva, mint eredetiben, akkor válaszd azt, két részletben kérheted, így nem számít teljes könyv másolásnak. Ijesztő elsőre, de meg lehet oldani, hidd el! CSak gondolj meg minden vasat eleinte és belejössz!
2012. aug. 1. 21:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy nyelvvizsgával, ha jól beszéled a nyelvet, illetve számítógépes ismeretekkel jó eséllyel pályázhatsz adminisztrációs, recepciós munkára. Barátnőm most a nyáron egy üzletben dolgozik Budapesten a Váci utában, heti 3 munkanapra 26 ezret fizetnek neki+jutalék jár.

Érdemes lenne egyébként fősulisokkal albérletbe társulni. Ilyenkor augusztusban, és még szeptemberben is javásban lakótárskeresősdi folyik, akár felére, kétharmadára is csökkentheted a lakhatási kiadásokat az említett 60 ezerhez képest.

Létminimumból egyedül albérletet fenntartani, megélni képtelenség. Az a kis félretett pénzt pillanatok alatt fel fogod élni.

2012. aug. 1. 21:06
 3/7 anonim ***** válasza:
A szüleid nem akarják, hogy tovább velük maradj?
2012. aug. 1. 21:12
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, a szüleim nem szeretnék hogy velük maradjak.

Igen, recepciós munkára gondoltam én is vagy valami bolti eladó, gyorséttermi eladó vagy valami hasonló.

Tankönyvekre és jegyzetekre nem kell költenem mert azt az iskola biztosítja elméletileg.

Abban reménykedek hogy majd az ételen spórolok, azon talán a legkönnyebb.

Köszönöm az eddigi tippeket és persze szívesen olvasok még továbbiakat is. :)

2012. aug. 1. 21:18
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia:)

Igaz én még nem költözök,de adok tippeket:D

60E az sok... Keress egy albérlőt(gondolom lány vagy,ha nem bocs) :D ketten legyetek,olcsóbb 1000x. így már 30-at spórolsz is.

menj el minden hónapban nagy bevásárlásra: Pl auchan,nem a szart kell megvenni,de ott olcsóbb minden:D havi nagy bevásárlás,ami tartós,nem romlik hamar,pl tészták,krumpli,fagyasztott dolgok,sok minden olcsó ott :D

1 kg zöld borsó 400 ft. és jó :D vagy közösen is bevásárolhattok,fele-fele arányban. így csak pl tejért,kenyérért kell lemenni a kisboltba. nagyon sokat tudsz spórolni ha nagy bevásárlást csináltok,és csak a fontosabb dolgokért mentek a kisboltba :D

Sok szerencsét:) én így csinálnám,ha elköltöznék,de van még rá időm :D

2012. aug. 1. 21:33
 6/7 A kérdező kommentje:
Lány vagyok igen!:) Köszi szépen neked is!
2012. aug. 1. 21:35
 7/7 anonim ***** válasza:

ha gyorsétterembe mész dolgozni, akkor ott némi kajára is számíthatsz, tehát ezzel is beljebb vagy. 80at meg lehet keresni, jobb esetben 100at.

keress lakótársat, mert tényleg jóval olcsóbb úgy, h osztódnak a költségek.

2012. aug. 2. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!