Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két kicsi gyerekkel ti mennyi...

Két kicsi gyerekkel ti mennyi pénzből gazdálkodtok egy hónapban?

Figyelt kérdés
Tudom, sokan vannak nálunk rosszabb helyzetben is, de kíváncsi lennék, ti hogyan tudjátok beosztani a havi rendelkezésre állót. Mi 200-ból élünk négyen, a kicsi még pelenkás, a nagy óvodás, lakáshitel, távhős lyuk, egy szó mint száz, mire minden számlát kifizetek, 110-nél járok, és még nem vettem kaját, pelenkát, nem fizettem be az óvodai étkezést ( merthogy TÚL SOK az egy főre jutónk és nem jár támogatás )Minden hónapban nullára futunk. Ti hogyan csináljátok?
2010. jún. 30. 12:05
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
MI 3 GYEREKKEL ÉLÜNK HAVI 180.000.-ÓL!5 ÉS 3 ÉVESEK A NAGYOK,A KICSI FÉL ÉVES:)nAGYON MEGGONDOLUNK MINDEN KIADÁST,CÉLIRÁNYOSAN VÁSÁROLOK,FIGYELEM AZ AKCIÓKAT:)nEKÜNK AZ OVIRA JÁR TÁMOGATÁS(50%).mOST IGÉNYLEM MEG A RENDSZERES GYERMEKVÉDELMIT ÉS AKKOR INGYENES LESZ AZ OVI-SULI:)eZ NAGY SEGÍTSÉG LESZ!!!a SZÜLŐKRE MI NEM SZÁMÍTHATUNK,KISNYUGDÍJASOK:(mÉG NEKÜNK KELLENE őKET SEGÍTENI!!!!
2010. jún. 30. 12:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi még két hónapig 3 vagyunk, de utánna megszületik a kistesó és 180 eft lesz nálunk is az össz.Mi így is majdnem nullára futunk és sok kiadás várható ezután.Mi kapunk szülőktől segítséget, de borzasztó hogy másra kell támaszkodnia az embernek.A nagyobb amúgy kettő lesz.
2010. jún. 30. 15:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szégyenlem magam, mert mi négyet nevelünk, de kétszer ennyiből!! Igaz, hogy a nagyobbak, már sok pénzt visznek el, nem annyit, mint egy óvodás. A nagylányom, most dolgozik Angliában, legalább magát eltartja nyáron. Egyébként két öreg autónk van, de nem hitelre, lakáshitel nincs, de hó végére nálunk sem marad plusz, ha hiszitek, ha nem. A kicsi másfél éves, így egyszerre kell a két nagylányt ruházni, etetni, a kisebbet külön matekra járatni, mert az iskola nem megfelelően tanít és diszkalkulia gyanús, és a kicsit ellátni. Pelenka, tápszer stb. Ja és hetente kétszer dolgozom, hogy tartani tudjuk a tempót, de egyre nehezebb.
2010. jún. 30. 15:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, bocs, kifelejtettem a fogszabályzókat, persze tb. alapon. Az egyik 20.00 a másik 190.000 volt.:-)
2010. jún. 30. 15:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi hárman élünk 200-ból (összesen) 1 éves kicsivel, 50 ezer forintos lakáshitel mellett. (30-cal kezdtük).Pár napon belül számolják újra a fél éves kamatperiódust, szerintem akkor lesz történelmi csúcson a frank. Pedig tanulni akartam, amíg itthon vagyok, szűkösen, de talán meg tudtuk volna oldani, de így már aztán végképp nem :(

Kábeltévénk már 1 éve nincs, én bérletet sem veszek minden hónapban (6000 e), a férjemnek meg muszáj a munka miatt. Nem cigizünk, nem költünk semmi extrára. A gyereket turkálóból öltöztetjük. Már nem nagyon tudjuk hol megfogni a pénzt. Elkeserítő :( Nem tudom, hogy mikor lesz jobb.

De látom, sajnos, nem csak mi járunk ebben a cipőben :(

2010. jún. 30. 16:51
 6/8 anonim ***** válasza:
3 gyerek pelenkástól középiskolásig. A kicsire kell a legkevesebbet költeni, a legnagyobbra a legtöbbet. Havi 400ezer a bevételünk. Hitelek, panel-rezsi. Luxus-dolgokra (pl. nyaralás) nem futja, csak megélünk.
2010. jún. 30. 17:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk, ha kifizetek mindent: rezsit, lakáshitelt, akkor 80-85ezer marad kajára, pelusra, bármire. Nem sok :(
2010. jún. 30. 20:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát, úgy látom, akkor a hiba nem az én készülékemben van. Eddig azt hittem, én vagyok a pancser, hogy nem tudom beosztani a pénzt, de látom, másoknak is nyögvenyelős. Mi sem költünk semmi luxusra nem iszunk, nem dohányzunk, nem veszünk magunkra ruhát ( de egyáltalán nem az utóbbi hónapokban ) a gyerekeket szintén turiból öltöztetjük, nincs kocsink, de már esküszöm nem tudom, hol fogjak meg több pénzt. A kaja az egyetlen amin nem spórolok és nem is akarok ( ha csak azt nem nevezzük spórolásnak hogy én főzök, nem hozatjuk az ételt ) de az alapanyagokon nem vagyok hajlandó spórolni. Ez van. Úgy tűnik, nem csak nálunk. Ja, és nincs szülői segítség.
2010. jún. 30. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!