VAPE elektromos szúnyogírtó mellett miért vagyunk tele szúnyogcsípéssel?
Két szobában is használjuk, de mindkettővel gondok vannak. Utóbbi két napban a gyerekeket nagyon összecsipkedték. (Biztos hogy éjjel.)
Régen jó volt, szerettem nagyon, csak úgy hullottak. Most meg...
Ma hajnalban is hallottam a zümmögést és reggel ott ült fent a plafonon a szúnyog, pedig egész éjjel ment a frissen vásárolt készülék. (Egy 90*150-es ablak bukón volt nyitva a 12nm-es szobában.)
Tavaly kaptam egy Raid-et, az sem volt jó. Azt hittem azzal van baj, de most a Vape sem használ.
Túlságosan kiszellőzik a szoba? Vagy "mutáns" szúnyogok élnek errefelé?
Ezt én is tapasztaltam. Tizenévvel ezelőtt vape lapkást használtunk, és csak úgy hullottak tőle a dögök. Tavaly raid folyadékost használtam, 0 eredménnyel. Ezért idén vettem ismét egy vape lapkásat. Nos, két lapot elfüstöltem egy éjszaka alatt egy kb.16-18 nm-es szobában, de ugyanúgy jöttek a szúnyogok.
Igaz, nem olyan lapkával adták a gépet, amilyet régen használtunk, hanem valami illatosított, herbal nyavalya. Még kipróbálom a hagyományos lapkát is.
Hirtelen arra tudok gondolni, hogy más hatóanyagot használnak már, mint régen, vagy nem használhatják olyan töménységben, ilyen-olyan előírások miatt, vagy a gyár spórol...
Tényleg így volt nekünk is. Sok-sok évvel ezelőtt, ahogy beüzemeltük, máris kábultak a szúnyogok, furán zümmögtek és hamarosan lepotyogtak. Most meg tele pocakkal pihennek a falon reggel...
Azt hiszem szúnyoghálót készíttetünk, csak ezt az évet még ki akartuk húzni valahogy.
valószínű, hogy betiltották a régebben használt vegyszert, ami szépen párolgott a szobában, és te is szivogattad folyamatosan a méreganyagot.
egy szúnyogháló valóban egyszerű és jó megoldás, nekem csak az van.
Ehhez köze lehet annak is, amit az egyik felhasználó írt: valószínűleg valami szert azóta betiltottak. Illetve annak is, hogy a szúnyogok gyakorlatilag évről évre mutálódnak, egyre erősebbek lesznek. Ezért kell óvatosan bánni a vegyszeres irtásokkal, mert a végén a rovarok olyan erősek lesznek, hogy csak facipővel tehetünk ellenük...
Én egyébként a VAPE sötétkék folyadékot használom, de idén pl. talán kétszer ha befújtam magam és az ágyat vele, alig volt szúnyog, egy kezemen meg tudom számolni. És itt a környéken mindenhol nagyon kevés volt. Pedig évek óta gyakorlat a lefekvés előtti szúnyogvadászat nálunk :) Háló nekünk is van, de nyitott ajtón néha vagy akárhol berepked egy pár. Az elektromos cuccok nekem sosem váltak be, de a VAPE folyadékok igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!