Viharkár érte a tetőm:(Bejelentettem a biztosítónál,aki
kérdezte szerintem mennyibe kerül a javítás?Amire nem igazán tudom a választ.A tetőn vagy 3cserép elmozdult,a bádogot is megcincálta a szél....a szarufák vizesek...belül a szoba beázott,de nagyon...
Vajon ennek a javítása mennyibe kerül nekem,föleg ha a tetöt vissza kell szedni az adott területen?
2012. júl. 31. 20:31
1/9 anonim válasza:
szerintem itt ne csak a tetőt írd be, hisz beázott a szoba is, tehát festés, ha a padló károsodott azt is berendezési tárgyak elektromos berendezések stb mindent ami károd lett és ne anyagáron számolj hanem munkadíjjal együtt.
2012. júl. 31. 20:40
2/9 A kérdező kommentje:
Igen értem...de mennyiért csinálja meg az ilyen munkát az ács-bádogos?Teljesen laikus vagyok...
2012. júl. 31. 21:06
3/9 anonim válasza:
ha csak pár cserép mozdult el és bádog rögzítés kell, akkor 10-20 eFt al számolj.
2012. aug. 1. 08:59
4/9 anonim válasza:
A bádogos és ács ára mondjuk 20 ezer.
A beázás már sokkal drágább.
Ha volt szigetelés, amit le kell szedni, ill. megbontani a tetőt, az jelentős költség lehet.
2012. aug. 1. 14:12
5/9 anonim válasza:
komplet tető szerkezet átlag 1 2 milla 3 ha nagyon kiadosan pucosan van csinálva....
te kérj hasra verve gerendák sérultek 1 millát .
2012. aug. 1. 14:25
6/9 anonim válasza:
mint festő irom,ha szoba beázot sajnálak de azt nehéz eltuntetni .de nem lehettetlen.
szobán ként számolj teljes festést anyagra ugy 100 000 ft ,munka dij ,60 000 ft szobán ként .
vég eremény teljes lakásra belsőleg ugy 700 000 kiló.
2012. aug. 1. 14:29
7/9 A kérdező kommentje:
hát sajnos több mint valószinü,hogy meg kell bontani,mert
a szarufa már megszivta magát vizzel:(Nem most kezdődhetett a beázás...hanem pár hónapja,amit nem vettünk észre,csak most hogy már látszik a szobában.
Ilyenkor is fizet a bíztosító?
2012. aug. 1. 21:37
8/9 anonim válasza:
Nem tudom ti hol éltek? Mi az hogy számolj ennyit meg annyit? Kijön a kárszakértő, felírja a károkat és mond egy összeget. Az hogy te hagyod hónapokat ázni a tetődet, az a te bajod. A biztosítóknak van egy szabvány árlistájuk amivel dolgoznak. Gondolkodjál reálisan!
2012. aug. 2. 10:04
9/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom Te hol élsz.......A biztosító kijött...öltönyös úr...meg se nézte nagyon a tetőt mert Ő nem azért van hogy kimenjen a tetőre.Nem véletlenül kérdeztem,már a telefonban már megkérdezik a bejelentőt,hogy szerinte mennyi a kár?mint laikus nem tudtam rá válaszolni.A beázást illetőleg,rejtett hiba,és a vihar okozta a kárt.Gondolom ez Nálad nem fordul elő,mert havonta felmész a tetőre,átnézni minden cserepet,nem-e mozog,illetve nincs-e rajta repedés átvizsgálod nagyítóval.Csak becsülni tudlak ezért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!