Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Havi 40 000 Ft villanyszámla....

Havi 40 000 Ft villanyszámla. Reális ez?

Figyelt kérdés

Kérek mindenkit, aki érdemben hozzá tud szólni segítsen. Lehetséges hogy VALÓBAN ennyi az áramfogyasztás?

A tények: családi ház, 140-150 négyzetméteres, lakja 4 felnőtt + 1 gyerek. Állandóan fogyasztók: 1 nagy fagyasztó (új típus), 1 sima hűtő (közép méretű-újabb típus), 1 kombi hűtő (közép méretű-újabb típus), 2 mikro állandóan bedugva, használva napi szinten párszor csak, Alkalmanként fogyasztók: de! áramba vannak dugva mindig, tehát kikapcsolva szinte soha sincsenek - nem tudom, ez mennyit számít...?, tehát: mosógép napi min.1x, szárítógép heti 1x nyáron, télen mindig-naponta (de most ugye a nyári fogyasztásról van szó, tehát a szárító most nem megy szinte soha), mosogatógép heti 1x megy csak, 1 villanybojler van a nyári konyhában, de mindig bedugva és megy is, most nyáron 1 db klíma (nem 24 órában, de elég rendszeresen megy), van 4 tv, esti használattal, de nem mind megy mindig még este sem, számítógép 2 db asztali, napi kb. 2 órás használattal-de csak az egyik megy, egyik szobában mennyezeti ventillátor, most a melegben ment egész nap, villanyok ott és csak addig égnek, ahol vagyunk épp, próbálnánk nagyon spórolni, de képtelenség .... na de ezért 40 000 Ft-ot ????? Reális?????????? Őszintén kérnék véleményeket, nem "haragszom" meg a tanácsokért .... mit kéne tenni, hogy fele ennyi legyen, hahahaha ... ??????

köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 27. 19:35
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
ja, elfelejtettem, a tényleges - leolvasott havi nyári fogyasztásunk: 830 kWh !!!!!!! havonta olvassuk, tehát nem becsült!!! Ez 41 000 Ft !!!!!
2012. júl. 27. 19:37
 2/15 A kérdező kommentje:
és az óra most lett cserélve, megnézetve, tehát - elvileg - jól mér .... ?? .....
2012. júl. 27. 19:44
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

Nagy vonalakban napi 24 órában megy 1 Kw (1000W)- os fogyasztó.

Írd fel hogy mi mennyit fogyaszt és mennyi időt megy kb.

Lehet kapni digitális fogyasztásmérőt, amivel kiszűrheted azt ami nagyon zabál.

Klímával,TV-kel, mosógéppel,mindennel még reális is lehet a fogyasztás.

2012. júl. 27. 19:50
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Az ca. 27kWh/nap...

Nagy fagyasztó: 3kW, 2 kisebb hűtő 2*1,25, Mosógép 2kW, klíma 12*1,2=18kW, boyler akár 8kW (1 felfűtés)..

Összejöhet az, de nem tudni külön-külön a teljesítményüket, használatukat.

Nézd meg mindennap azonos időpontban a villanyórát és kapcsolj ki egy egy fogyasztót (vagy csoportot) mondjuk 2 napra. Rögtön tudod mi lesz a nagy fogyasztó..

Megsúgom sorrendben: klíma, boyler, hűtők (minek annyi?) mosógép, aztán a sok apróság...

A

2012. júl. 27. 19:53
 5/15 anonim ***** válasza:
77%

Nekem sajna reálisnak tűnik.

Amit tanácsolni tudok, az az, hogy ami nem kell, hogy napi 24 órában áram alatt legyen (pl. mikró, mosógép, stb.) azt amikor nem használjátok, húzzátok is ki, mert ezek is sokat számítanak.

Nem kell minden nap mosni szerintem, ritkábban is elég, ha csak tényleg nem rakjátok 1 nap alatt mindig tele a mosógépet - amit viszont kétlek.

És egyébként egy kérdés, amit nem értek, (de nem is értek hozzá, szóval ha hülyeség akkor szóljatok, de a józan paraszti eszem ezt diktálja): klíma mellé minek egész napra még ventillátor is?

Felére biztos nem fogod leszorítani a fogyasztást, de valamennyire vissza lehet fogni.

2012. júl. 27. 19:55
 6/15 A kérdező kommentje:
a klíma az alsó szinten van, nappalit, étkezőt, konyhát hűti, a félemeleti szobákban - hálók, nincs túl hűvös, sajnos a hideg levegő nem hajlandó felfelé áramlani:-), szóval azért van az egyik hálóban felszerelve a mennyezeti venti.
2012. júl. 27. 20:00
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
3kW-os (elég kicsnek számító) klíma napi 5 órát használva 3kW x 5óra x 30nap x 60Ft/kWh=27000Ft/hónap.
2012. júl. 27. 20:07
 8/15 anonim válasza:
100%
Klíma zabál sokat.
2012. júl. 27. 20:09
 9/15 anonim ***** válasza:
68%

5/7-es vagyok.

Ja értem, köszönöm a felvilágosítást! :-)

2012. júl. 27. 20:10
 10/15 Shai-Hulud ***** válasza:
Nekem is reálisnak tűnik. Amiket felsoroltál, azok bizony fogyaszthatnak ennyit.
2012. júl. 27. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!