Sajnos a családomnak nagyon szorosra kell húznia a nadrágszíjat, én pedig igyekszem segíteni nekik abban, amiben tudok. Rengeteg mindennel spórolnunk kell, így is kvázi alig jönnek ki a szüleim a következő hónapra, és ennek fejében a bank még rá is dobott egy lapáttal, amit most nem firtatnék, a lényeg, hogy már nem tudunk miből fizetni. Én tanulok jelenleg, itthon lakom, nyárra sikerült munkát szereznem, és a fizetésemmel is segítettem őket, de ez kevés, mert ősztől megyek vissza tanulni, ami mellett sajnos lehetetlen dolgoznom, ha csak nem tudnék 24 órán át éber maradni, akkor talán lenne rá időm. Ezért kíváncsi vagyok, hogy akik hasonló helyzetben vannak, mivel s hogy spórolnak a háztartásukban, minden hasznos tippet szívesen fogadok!
nem tudom, városban vagy falun laktok-e. Ha falun, akkor a kertben nagyon sok mindent meg lehet termelni, és még csirkét, kacsát stb. is lehet tartani. Így nagyon sok pénzt lehet megtakarítani. Ha városi vagy, akkor picit nehezebb a dolgod, de az erkélyen is lehet (ládában) pl. paradicsomot, paprikát stb. nevelni. És figyeld az akciós újságokat (mi hol olcsóbb). A villanyt me égesd feleslegesen, ne folyasd a vizet (pl. fogmosáskor engedj egy pohárnyit, és zárd el a csapot). Mosogatásnál végy egy edénybe (egy nagyobb tál/lavór) melegvizet (mosogatószerrel),egy másikba hideget (öblítésnek), nem kell több 10 liternek lennie, 3-4 liter meleg és ugyanannyi hideg elég (először a poharakat, majd a tisztább edényeket, legvégül a legzsírosabbakat mosd el). Ha folyó víz alatt mosogatsz, rengeteg víz folyik el.
2012. júl. 27. 20:27
12/12 anonim válasza:
Jókat írnak a hozzászólók, de ne felejtsétek el, hogy megváltoztatni a kissé pazarló szokásainkat, hogy utána spártaiak módjára éljünk, nem egyszerű, és még ha nagyon szegény valaki, akkor sem biztos, hogy a fogmosóvizen is spórolnia kell. Érdemes fontossági sorrendet állítani a pazarló szokások között, és a legpazarlóbbat felszámolni először, és addig folytatni, amíg bele nem férünk az elképzelt keretünkbe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!