Szívesen laknál egy kisebb méretű családi házba? Akkorában, mint mondjuk egy nagyobb panellakás (kb 70 m2). Vagy jobban ragaszkodnál egy hatalmas házhoz?
A hatalmas ház szép és jó, kényelmes de takarítani/rendben tartani iszonyatos.. Nekünk nagy házunk van, emeletes és hát naponta lehetne takarítani és rendet rakni főleg a gyerek mellett.
Én ha majd ott tartok hogy saját lakás, akkor inkább egy kisebb családi ház, amiben kényelmesen el lehet férni.
ha jó az elosztás, a 70 nm nem kicsi.
Nekem pont jó lenne. Még a fenntartása is esélyes lenne.
43m2-en élek,és elférünk,70m2-en már 2 gyerekkel is ellennék.Hozzá kis virágoskert és egy medencényi+hintaágynyi hely kinn és bőven elég.
Hatalmas házat ki kell fűteni,rendbe kell tartani,nem kellene (nagyszüleimnek 3 emelt van+pince+tetőtér,kifűthetetlen,kihasználatlan)
nekem jó a lakás. most elég az 50nm, mert csak ketten vagyunk, ha lesz csemete, akkor költözünk egy nagyobba.
a nagy ház körül sok gond, tennivaló van, 8-10 órás munka, gyerek, bevásárlás, egyebek mellett már csak a takarításra jut az embernek ideje, a kert és egyebek élvezetére nem igazán.
sokan építenek fényűző hatalmas házakat, de ahhoz minimum egy takarítónő kell, hogy ne ússzon az egész koszban. vagy éjjel-nappal gebedni, hogy takarítsd.
sok helyen azt látom, h minél nagyobb a tér, annál több a lom, mondván, h úgyis elfér. kisebb lakásban, házban, fél évente kénytelen vagy szortírozni, de így legalább nem áraszt el a sok kacat, amit felhalmozol.
ha lehetne, és úgy csinálnám, hogy vennék egy kis telket, rajta faház, konyhával, fürdővel, tárolóval. nyáron lemennénk hétvégente, vennénk egy felfújható medencét, napozóágyat, és kész is a mininyaralás :)
inkább így, mintsem a nagy házzal bajlódni, télen vagyonokat költeni a fűtésre.
sok ember ezt is megtehetné, hogy a nagy ház árából venne egy kis lakást, meg egy nyaralót, és nem kéne feleslegesen költeni semmire.
van pár ismerősöm, aki hasonlóan él, sztem jó nekik :)
Nekünk 65 m2-es a házunk, és van hozzá egy átlagos méretű (kb 400 m2) hátsó udvar/kert. Még szeretnénk hozzá a tetőtérben 1 szobát.
A környékünkön sok a nagy ház (120 m2 felettiek) és egyik másik szomszéd megjegyezte, hogy ők úgy voltak vele, h ha már lúd, legyen kövér.
Az az igazság, h hitelből mi is tudtunk volna olyan nagy házat építeni (mert ők abból építették) de nem akartunk eladósodni egy életre.
A mi házunk 72 m2. Abszolút kicsinek látszik kívülről, mert a mi szomszédságunkban, pont mellettünk és szembe velünk jóval nagyobb (120-130 m2) házak vannak. Szóval a nagyok mellett tényleg kicsinek látszik :)
Viszont sztem a mi házunk ezerszer jobb, mint a szomszédjainké. Övék is szép, nemrég épült, de a miénk sokkal stílusosabb. Ezt úgy értem h pl.: átmegyünk a szomszédhoz, a szép nagy házába 130 m2. Jó benne az elrendezés, az Ő elvárásaiknak megfelel. A berendezés stílusa átlagos.. átlagos bútorok (itt nem az árára célzok) átlagos színek. Sok kihasználatlan tér van. Pl nekem az ebédlőjük olyan sivár. Nincs benne semmi, csak az asztal meg a székek, meg egy nagyobb páfrányszerűség. De ez jellemző a nappalijukra is. Hatalmas, nagy a hely, de olyan rideg.
Ellenben a miénkkel, ami nem túl nagy, de nagyon hangulatos. Nem zsúfolt, mégis minden része ki van használva, és így igazán kis otthonos, kuckós.
Illetve a másik a fűtés.. A szomszéd mindig panaszkodik, h a fűtése korszerű, ők mégis rengeteget fizetnek, és mégsincs náluk meleg.
Nálunk ez nincs így. Mi mindenre gondoltunk, és nagyon gondosan terveztük a házunkat..Az utolsó négyzetméterig. Szóval nagyon meg vagyunk vele elégedve! Én nem adnám oda egy nagyobb házért sem!! :) Én úgy gondolok a házunkra, h kicsi, de mégis sokkal több van benne, mint a nagyobb házakban.
Egyébként, mi is kaptunk olyasmi megjegyzést, h miért nem építettünk nagyobbat. Na de minek? 3 gyereket szeretnénk a férjemmel. Ebben a 72 négyzetméterben van egy közepes méretű nappali, ahol mindenki elfér. Van egy közepes méretű konyha (kb 12 m2) ahol kényelmesen tudok sürögni-forogni :) és még egy kis konyhasziget is elfér benne. Van egy kisebb fürdőnk, ahol 3 embernél több nem fér el, de minden igényünket kielégíti.. (hangulatos, és van benne egy nagy kád is, amiben kényelmesen elfér 2 felnőtt) Külön wc-nk van, van egy kamránk, van egy előterünk, ahonnan fel lehet menni a padlástérbe. Ott van egy 14 m2-es szoba, amiből majd idővel kettő kicsit szeretnénk csinálni, h minden gyerkőcnek legyen külön szobácskája.
Van nekünk a férjemmel egy pici hálónk, ami épp akkora, h elfér benne az ágyunk, és van benne egy nagyobb beépített szekrény. (kb 7 m2 az egész)
Illetve van lent is egy gyerekszoba az 10 m2. Ennyi kb :)
Ja és nyílik a nappalinkból egy nagy fedett terasz..
:) Szóval, én imádom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!