Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » WC kefét mikor és hogy kell...

WC kefét mikor és hogy kell használni?

Figyelt kérdés

2012. júl. 10. 20:21
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Jó, csak Zsuzsanna ezt írta:

A nagyját a vízöblítésre kell bízni. Akár két öblítéssel is. Ha ezután egykis domesztosszal átdörgölöd a kagylón maradtakat, akkor nem lesz tövig ...olyan a kefe.

2012. júl. 13. 01:16
 22/33 anonim válasza:
Nem úgy kell tisztítani hogy fogod és feldugd magadnak xd.
2012. júl. 14. 22:06
 23/33 Enn& válasza:

Szia!

Minden nagy dolgos wc használat után igyekezni kell tisztán helyre tenni, és akkor sokáig tisztának tűnő marad. Tisztítás: víz leviszi a nagyja trutyit, ha kell kefével rá lehet segíteni, majd a lefolyónyíláshoz körkörösen addig dörgölni erősen a kefét még a víz folyása közben, amíg tiszta nem lesz. Domestos helyett környezetbarát tisztítószereket javaslok.

2012. júl. 26. 21:08
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk óvodába divat volt azzal letuszkolni a xart a budiba, ezért külön oktatást is kellett tartani:

“Előbb le kell húzni, aztán folyó víz mellett használni a kefét, végül a wc lefolyónyílásában leöblíteni a kefét, és csak a kefe kivétele után szabad elengedni a vizet.„

Ha hitelesebb forrás kell, kérdezz egy diplomás takarítót!

2012. aug. 1. 20:32
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Én aztán tudnék mesélni a WC-kefe használatáról a vásárlói WC-kben.

Néha nem is tudom, hogy milyen emberek jönnek vásárolni.

Nem elég, hogy összekenik a kefét és úgy teszik vissza a helyére, de még a csempézett falat is összemaszatolják vele.

Nem akarok általánosítani, de ilyen esetekkel zömmel a női mellékhelyiségekben találkozom.

Én ezt úgy szoktam tisztítani, hogy először is kesztyűt húzok. Ezután beleöntök a kagylóba egy vödör vegyszeres vizet, ami leviszi az ürüléket, majd az egészet lehúzom tiszta vízzel. Ekkor belemártom a kefét, többször is, hogy a szennyeződést eltávolítsam, közben folyamatosan engedem rá a vizet.

Végül a kefének a nyelét is lemosom vegyszeres vízzel.

Mi általában tisztán tartjuk nemcsak a kefét, hanem a tartókba is mindig öntünk fertőtlenítő folyadékot, vízkőoldót, vagy Flóraszeptet.

Ebbe a vegyszeres vízbe állítom bele a kefét.

Nyáron rengeteg volt a külföldi, főleg oroszok és németek, nem győztünk a vásárlói WC-be futkosni, mert a németek, ha valami gond volt, reklamáltak az információnál.

Néha olyan gáz szokott lenni, hogy le kellett zárni a részt, amíg a takarítás folyt.

A férfiaknál pedig az a szokás, hogy a WC-kefetartóba végzik el a kisdolgukat.

Üdv.

Egy, ha nem is diplomás, de érettségizett takarító.

2012. dec. 5. 12:04
 26/33 anonim ***** válasza:

oda pisilnek ???!!!!!

belefér?

vagy célzásmániások???

2012. dec. 5. 17:10
 27/33 anonim ***** válasza:
Kedves érettségizett takarító, te ezt a munkát hobbiból csinálod? Nem hiszem el, hogy nem találnál magasabb színvonalú állást. Ilyen fogalmazást és helyesírást a diplomások elég nagy részétől sem lehet elvárni (sajnos).
2012. dec. 5. 18:02
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó válaszoló!

Nagyon kedves tőled, hogy ezt írod. Sajnos, amikor én leérettségiztem, abban az időben vezették be a számítógép használatát.

Én ekkor voltam fiatal, szerelmes, házasságot és gyermeket akartam.

Később úgy alakult, hogy már nem tudtam visszamenni irodai munkára, mert ahol próbálkoztam, vagy a gyerekek miatt nem vettek fel, vagy pedig azért, mert elvárták a számítógép ismeretét.

Ezért, hogy gyermekeimet eltartsam - sajnos, egyedül maradtam - fizikai munkát kellett vállalnom.

Később gyermekeimnek adtam meg azt, amit tőlem elrabolt a sors.

Mindketten diplomát szereztek, illetve fiam most írja a szakdolgozatát.

Remélem, hogy neki is sikerülni fog. Az ő életük már sínen van, én pedig most kapom tőlük vissza azt a sok-sok szeretetet, amit adtam nekik.

Fiamnak szüksége volt a tanulmányaihoz internetre, ezért azt mondta nekem, hogy nekem is meg kell tanulnom a kezelését, mert be fogja köttetni hozzám is az internetet.

Most úgy érezhetem, hogy újból az írógép billentyűit nyomogatom. Újból megtanultam vakon írni, ezzel nagy örömet szerzett nekem, és lányom is, akivel közösen fizetik az internetet.

Nekem még a szüleim úgy tanították hogy bármilyen munkát is kell elvégezni, ha meglátod benne a szépséget, nem fogod megunni.

Én így vagyok a takarítással. Persze, itt nem a WC-re gondolok.

Szeretem a munkámat, szeretem, amikor amerre én járok, rend és tisztaság van a nyomomban.

A dolgozók megbecsülnek, a főnökök előre köszönnek, bár én csak egy takarító vagyok, de elismerik a munkám.

Én azt gondolom, semmilyen munkát nem szabad szégyellni.

Tudom, ezt a munkát sokan lenézik, pedig nem olyan vészes, mint ahogyan kívülről látszik.

Mindig abban kell magunkat hasznosnak és értékesnek érezni, amit éppen teszünk.

2012. dec. 5. 19:28
 29/33 anonim ***** válasza:

jav:

...úgy tanították, hogy...

2012. dec. 5. 19:30
 30/33 anonim ***** válasza:

Ez nagyon dícséretes. Nekem is ezt tanították.

És helyettesítettem is takarítónőt.

érdekes szitu volt, amikor a főnököt én segítettem ki az informatikai tudásommal.

Az, hogy ki mennyire igényes a munkájára, azt én inkább a családi háttérnek tulajdonítom, és nem annak, hogy hány évig ült az iskolapadban.

Egyébként nem hinném, hogy könnyű érettségivel állást találni. nálunk szinte már a kávét is jogászok főzik.

Sokan vannak, bármit elvállalnak.

2012. dec. 5. 19:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!