Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudom szépen lebetonozn...

Hogyan tudom szépen lebetonozni a szobát?

Figyelt kérdés

Régi tipusú házam van,felszedtem a padlót,és le akartam betonoztatni,de olyan árat mondtak.....inkább megcsinálom én.Tudnátok segíteni hogy hogyan tudom egyenesre lehúzni?Csak sima vízmértékem van,slag vízmértékem nincs.

Hogyan tudom a szintet felvenni??

2012. júl. 10. 12:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát ezt így elég nehéz elmagyarázni De a szintet úgy tudod felvinni hogy valahol a falnál felméred először azt hogy milyen vastag legyen ( szobába elég a 10 cm ) ezt bejelölöd és felmérsz utána 1 m és az 1m körbeviszed vízmértékkel de mm pontosan kell . A betonozás nem nehéz de gyakorlat nélkül nem hiszem hogy sikerülni fog vízszintesen lehúznod . De a következők kellenek hozzá : - vízmérték

- aluléc

- beton simító

- kanál

- hungarocell ( dilatációnak )

Ha gondolod leírom hogy hogyan kell betonozni és kiszámolom hogy mennyi beton kell. De ezt tapasztalat nélkül nem hiszem hogy sikerülni fog mm pontosan megcsinálnod .

2012. júl. 10. 12:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát a beton elég kevés önmagában. Úsztatott rétegrendet javasolnék, ha már ilyesmit szeretnél, de minimum vízszigetelés.
2012. júl. 10. 12:44
 3/6 anonim ***** válasza:
2-es szobában hogyan betonozol úsztatott betonnal ? Természetesen vízszigetelés kell majd .
2012. júl. 10. 13:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Utolsónak nem értem a kérdését.

Mi az, hogy úsztatott betonozás? Úsztatott rétegrend, magyarán:

- vízszigetelés: talajnedvességre 1 rtg. bitumenes vastaglemez: lehetőleg modifikált lemez és nem kátránypapír, se nem oxidbitumenes (GV)

- (elméletben) lépésálló EPS szigetelés 5-6 cm

- PE fólia (technológiai szigetelésként)

- beton

2012. júl. 10. 14:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Bocsi félre olvastam . Úsztatott betonnak olvastam réteg helyett . Ahogy leírtad valóban úgy kell csinálni . Még-egyszer bocsi
2012. júl. 10. 15:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Hé ébresztő!!!!!!A kérdező leírta hogy olcsón szeretné és maga csinálni.És hogy nem nagyon ért hozzá.Valószínű nem érdekli az úsztatott rétegrend sem. Csak sima betonozást akar. Tegyél alá fóliát és az 1. válaszóló által leírtak szerint csináld.És keres egy ismerőst aki csinált már ilyet mert egyedül tapasztalat nélkül nem fog menni.
2012. júl. 11. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!