3 MFt-ból milyen szintre lehet felépíteni egy 62 nm-es házikót (amiből 9 nm fedett terasz)?
Figyelt kérdés
ne röhögjetek körbe plííz, arra lennék kíváncsi, hogy mi az ami meg lenne belőle.2012. júl. 7. 12:53
1/11 anonim válasza:
Talán falak,és tetőig,de lehet,hogy ablakokra már nem futná.
2/11 anonim válasza:
attól függ milyen falból csinálod, milyen az alap, segítenek e az ismerőseid (munkadíj)..
3/11 anonim válasza:
(előző vagyok) azt még kifelejtettem, hogy meg van e már a terv? építési engedély?
4/11 anonim válasza:
Ha sokat vállalsz a munkából, akkor esetleg szerkezetkészig.
5/11 A kérdező kommentje:
Nem, nincs se terv se semmi, csak azt számolom hogy mennyi pénzt kell összespórolni. Terveket, és az üvegezést meg a villanyszerelést családon belül/baráti áron meg lehet majd oldani. Falat rakni, vakolni, festeni meg gödröt ásni tudunk...
Azon gondolkoztam, hogy ha már tető alatt van, meg le van szigetelve, akkor már lehet apródonként haladni a többin, ugye?
2012. júl. 7. 16:12
6/11 anonim válasza:
Tudom nem ilyen választ vártál de ennyi pénzel ne állj neki mert később nem tudsz annyit spórolni hogy befejezd.Hidd el ez saját tapasztalat.És a mai világban már nem úgy megy hogy falat raksz vagy villanyt vezetsz .Pecsét aláírás kell mindenhova.Szerinted a te munkádért ki fog felelősséget vállalni még ha jó is , senki.Tegyük fel megcsinálod a villanyt szerinted a papirokat ki fogja aláírni ne haragudj de én se vállalnék más munkájáért felelőséget.Csak azért írom ezeket mert én is ilyen naív voltam mikor építkezni kezdtem aztán jött a meglepetés .
7/11 A kérdező kommentje:
Azt úgy értettem, hogy van képesített villanyszerelő a családban, akit meg lehet bízni baráti áron. Semmi gond amúgy, azért kérdezek, hogy ne a saját bőrömön kelljen tanulnom. :)
2012. júl. 7. 17:23
8/11 anonim válasza:
Utolsó vagyok én .Én 3 éve kezdtem bele 61 m2 be 4.5 millióval azt hittem mindenre elég lesz.Hát pont a duplája lett.És elhiheted sok mindent mi is megcsináltunk magunk.Ebbe benne van 30 m2 meglévő parasztház felújítása az kb 500ezerből megvolt.Tehát 4 millám ment rá és félig lett kész.Leírom mi fért bele:Alap, falak, közfalak , betonkoszorú , kémény , tető . padlásolás ,acserepet használtan vettem ,szerelőbeton.Tehát álltak a falak és a tető kész volt anyag munkadíj 4 milla.Most fogsz arra gondolni hogy te ezt olcsóbban kihozod.Hidd el nem fogod és látod még a cserepem se új.Persze biztos van egy két dolog amit kihagytam.(tetőbádog lambéria stb.Ekkor még nem volt víz villany fűtés csempe padló vakolat ajtó ablak lámpák plafon stb.És még ide tartozik hogy a közművek mind benn voltak az udvarban tehát az se került pénzbe.Na mit szólsz ehez?
9/11 A kérdező kommentje:
Hát ez nagyon részletes, köszönöm.
Remélem, hogy hamarosan sikerül befejeznetek. :)
2012. júl. 7. 21:18
10/11 anonim válasza:
8 éve a 120 m2-es házam alapja volt 2 millió!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!