Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szeretném lefedni a teraszunka...

Szeretném lefedni a teraszunkat, de nem cseréppel, és nem is hullámpalával. Valami olyasmi kéne, ami átengedi a fényt. Szerintetek mivel kéne (? )

Figyelt kérdés
Én valamilyen üvegszerűre gondoltam. Viszont a vasszálas üvegek egyáltalán nem tetszenek. A lényeg, hogy dekoratív legyen, engedje át a fényt, de bírja is a strapát.
2012. febr. 10. 09:20
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Nem baj, hogyha nem a legolcsóbb megoldás..
2012. febr. 10. 09:21
 2/12 anonim ***** válasza:

Ezeket ismerem.

Én ezt javasolnám.

[link]

Üdv.

2012. febr. 10. 09:26
 3/12 anonim ***** válasza:
jaja én is ezt ajánlom..anno én is nézegetem ezeket..tényleg jo cucc
2012. febr. 10. 09:37
 4/12 A kérdező kommentje:
És szerintetek ezek feltéve nem rontanák a ház összképét? Vagy annyira átlátszóak, h alig észrevehetők? Egyébként, szeretnék egy részére felfuttatni valamilyen növényt, hogy legyen egy kis félárnyék is.
2012. febr. 10. 09:45
 5/12 mobol1 válasza:

Amennyiben bírja a pénztárcád akkor lehetne edzett üveg is.

azt alapból tudod sötétíttetni is vagy fóliázni.

nem olcsó!

egyébként mekkora felületről van szó?

2012. febr. 10. 09:53
 6/12 A kérdező kommentje:
Úgy 15 m2 :)
2012. febr. 10. 12:20
 7/12 anonim ***** válasza:

Nemrég csináltunk ilyen tetővel télikertet :)

Arra ne számíts, hogy nem lehet észrevenni, mert észre lehet. A fényt átengedi, de opálos, és látszanak a merevítés csíkjai is. Ezzel együtt ha nem hullámosat veszel, hanem olyat, ami sík, az teljesen elfogadhatóan néz ki. Szerintem érdemes hangsúlyosabb tartószerkezetet építeni neki, azaz ne vékony vasrudakból csináld, hanem fából, és ha van hozzá kézügyességed, megkockáztatom még faragni is érdemes lenne a fára. Ez azért jó, mert teljesen elvonja a figyelmet arról, hogy műanyag lapok fedik a tetőt :)

2012. febr. 10. 15:31
 8/12 tetris ***** válasza:
Vajon ezek a műanyag lapok nem fognak összetöredezni, ha nyáron jön egy hirtelen jégeső?
2012. febr. 10. 17:46
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem, pont hogy jobban bírják, mert rugalmasabbak az üvegnél, tehát az ütéstől nem törnek el, de belül sok-sok merevítő van, tehát a súly alatt se szakadnak be.

No persze ha kétökölnyi jégdarabok hullanak, akkor nyilván betörik, de azok alatt az üveg is betörne, sőt a cserép is, ez benne van a pakliban.

2012. febr. 10. 17:59
 10/12 A kérdező kommentje:

Ú hát nem is tudom.. Biztos erősebbek, mint az üveg, de kicsit tartok a műanyag "összetákolt" hatástól.

Valójában én sem kimondottan üvegre gondoltam.. Lehet az műanyag, csak ne legyen hullámos/rácsos/csíkos stb. Nem tudom van e ilyen.. Cseréppel semmiképp sem szeretném fedni a teraszt, Akkor olyan sötét lenne.

2012. febr. 10. 23:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!