Rönkhasító fejsze vásárlásnál mire kell figyelni, hogy a lehető legjobbat vegyem?
Mi számít? Súlya? Nyele hossza? Anyaga? Jó-e a fanyél, vagy üvegszálas műanyagot kell választani?
Nagyon nagy fa hatalmas rönkjeit kell felaprítani.
Ha éket veszek, vennem kell hozzá rönkhasító kalapácsot is?
súlya is számít,a nyelének is elég hosszúnak kell lennie,és inkább fa nyelűt válassz szerintem.
hasító fejszénél a fejsze ékszöge is számít de ha ilyet veszel akkor az biztos jó lesz.
én ilyennek hasítottam mikor az volt a munkám.
elég jól lehetett vele hasítani.
a feje után érdemes lenne rá hajlítani egy alu vagy vas darabot mert a sok hasításnál úgy is lesz olyan ami ki kezdi ahogy szét szakad a fa.
elég egy rossz ütés aztán már nyírja is.
Köszönöm a nagyszerű választ.
Néztem a kínálatot, 20-25 ezer körüli árakat láttam. Ez remek ár. Fiam születésnapi ajándéka lesz, jót akarok adni neki, de az említett ár eltántorított szándékomtól - túl sok pénz az. Nekem. Ez reális, ki tudom fizetni.
Rettenetesen nagyok a nyárfarönkök, vegyek hasítóéket is?
Nagyon örülök, hog
Önállósította magát levelem. Tehát:
Nagyon örülök, hogy szakembertől kapok tanácsot. Köszönöm.
Ez vajon mit jelent?
"a feje után érdemes lenne rá hajlítani egy alu vagy vas darabot mert a sok hasításnál úgy is lesz olyan ami ki kezdi ahogy szét szakad a fa.
elég egy rossz ütés aztán már nyírja is."
ide gondoltam
ez azért kell mert ha úgy kapja el a fa vagy úgy szakad a fa hogy ott elkapja akkor mindig le fog szakítani a nyeléből egy darabot.
ezzel ez megakadályozható így hosszabb élet tartamú lesz a nyél.
éket vehetsz igen és ahhoz kellene egy külön samu kalapács is.
már csak azért is jó ha veszel mert hasításnál ha netán beszorul a fejsze akkor legyen mivel kiszabadítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!