Fiataloknak milyen lehetőségeik vannak lakás vásárlásnál?
spórolás és fundamenta.
nagy szemétség volt, h megszüntették a szocpolt...
ja, és tudatosítani kéne a szülőkben, hogy tegyenek félre a gyereküknek már a születésétől fogva, hogy ne a semmivel induljanak az életben, hanem legyen egy minimális alaptőkéjük a lakásvásárláshoz.
Vannak ilyen "fészeklakások" vagy mik. Az a lényege, hogy pár évig lakhattok ott szinte csak rezsidíjért, de cserébe vállalnotok kell, hogy minden hónapban félretesztek egy adott összeget.
Nálunk az önkormányzat csinálja ezt, nézzetek utána, hogy nálatok van-e ilyen lehetőség.
itt élek Magyarországon.
igen, anno az én családom gondolt arra, hogy ne albérletben kelljen laknom, és spórolt egy lakásra, amiben ma élhetek.
nem hiszem, hogy okot adtam volna arra, hogy sértegess...
én is gondolni fogok a gyerekem lakhatására, ha már nekem ez megadatott, és minden hónapban félreteszek neki egy olyan összeget, amivel később elindulhat.
Köszönöm a válaszokat.
Hát igen, nehéz a mai világban, az én szüleim gondoskodtak róla, csak jöttek közbe olyan dolgok,hogy muszáj volt a félretett pénzt "elkölteni" . Az én szüleim elváltak, édesapámtól semmilyen segítségre nem számíthatok. Édesanyám meg nincs olyan helyzetben,hogy anyagilag segíteni tudjon, abban tud segíteni,hogy itt lakhatunk, és könnyebb együtt fizetni mindent, de hát szeretnénk önállósodni, a saját otthonunkat megteremteni. A párom szülei pedig úgy gondolkodnak,hogy ha ők meghalnak az övé lesz a ház. Hát igen, de erre "várjunk, hogy mikor halnak meg"?! csúnya kifejezés, de ez a lényege. Aztán mikor így elmondtuk nekik is, ők is rájöttek,hogy hát igen, nem várhatunk erre. A tanács az volt,hogy vegyünk házat. Igen, de sokkal könnyebb lenne, ha lett volna mindkettőnknek egy kis induló tőke, de hát ez van...
A két válaszoló tényleg szerencsés, és egyébként én is így tervezem a gyermekem jövőjét,hogy mire elindul az életben tudjam majd egy összeggel támogatni. De egyenlőre még nincs gyerekünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!