Kerítést elbontottuk, vakolt volt a fal. Nem sárral tapasztott, kőműves kalapáccsal is lassú a tisztogatás. Van valami jobb megoldás? Esetleg flex de milyen koronggal?
Mi az, hogy homokszórással?? Ez így túl rövid válasz volt . Ha részletesebben kifejtenéd jobb lenne.köszönöm.
A malter alaposan hozzá van tapadva minden oldalról a téglákhoz
A válaszoló szerintem a homokfúvásra gondolt.
Nem tudom hogy téglánál használják e. A homokfúvást a festék eltávolításakor használják.
A bontott anyag felhasználása nem mindig célszerű. Nagyon cementes vakolat eltávolítása gazdaságtalanná teszi a téglakénti felhasználást. Esetleg épületalapba, betonba használható kő helyett, "hizlalásra". A flex nálam nem vált be, veszélyes és abszolút gazdaságtalan.
Magam anno sok bontott anyagot használtam fel (présházhoz, gazdasági épülethez), de egy a téglák részét nem volt célszerű megtisztítani. Amit lehetett, arra a kőműves kalapács volt a legjobb.
Egy közbejött téli csapadékos idő, a fagyos időszak kicsit fellazította itt-ott a vakolatot.
Flex-szel pár darabot esetleg meg lehet tisztogatni, de veszélyes, ráadásul nagyon poros munka, gazdaságtalan. Tapasztalatból állítom, hogy nem érdemes vele nekiállni, ha építkezési mennyiségről van szó.
Még legjobban a kőműves kalapács felelt meg, de ekkor is szemre vigyázni kell.
Igazad van !
rendkívül erős fekete dörzspapír flexen viszi jól , ám a por hatalmas egészségtelen biztos a szilikózis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!