Én fizessem meg ahelyett is a közös költséget, aki nem fizet?
Van mit tenni. A közös képviselőnek van jogköre gyorsított eljárásban végrehajtói tiltást eszközölni.
Legdurvább esetben még a lakás elárverezésére is van lehetőség végrehajtó által.
Amúgy nem durva a kk összeged. Nekem 7.680,- Ft 55 m2-es panel, felújítások nélkül.
A mi 32 nm-es bérleményünk közösköltsége 7040 Ft.
Nálunk majdnem 1 millió forintos tartozásuk van a lakóknak az elmúlt év alapján a kk-et tekintve. A házmesterrel beszéltem, ő mondta, hogy jelzáloghitellel meg lehet terhelni a lakásokat, hogy meg legyen a pénz. Itt ez azért is ciki, mert a felújításokra hitelt vett fel a ház.
A második hozzászólónak írnám: Hát tudod, ha azt nézzük, hogy nincs fűtés a közös részeken, tulajdonképpen csak víz van, amihez csak a takarítónő férhet hozzá (aki havonta 1x jelenik meg), nincs pincénk, a lift szinte két naponta romlik el, és még sorolhatnám az egyéb hiányosságokat, akkor igenis durva összegnek tartom a közös költségünket! Ez az, hogy lenne jogköre, csakhogy mégsem tesz semmit! A tisztességesen fizetőkre persze, hogy egyszerűbb ráterhelni.
A harmadik hozzászólónak:A legnagyobb baj a leválással az, hogy nem lesz meg a 100%, mert vannak itt olyan emberek akinek az xy ismerőse ott dolgozik a szövetkezetnél, ezért egyértelmű, hogy nem írja alá!
És végül hozzátenném, hogy nálunk minden lakás után ennyit kell fizetni, nem négyzetméter alapján állapítják meg a közös költséget!
Megértelek. Sajnos ilyen esetben csak nyelni és tűrni tudsz vagy elköltözni.
Én 8 évig voltam gazdaságvezető egy társasházban. Nekem is voltak problémás lakóim, rendszeresen jártam a bíróságra.
Sajnos volt olyan lakóm is aki egyéb közüzemi díjakat sem fizetett így elárverezték a lakását.
Ha nincs összefogás a lakók közt akkor egyedül nem tudod megvívni ezt a csatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!