Mit lehet tenni a szomszédommal?
Pár hete költöztünk ide, felettünk egy kedves öreg néni lakik a kutyájával. Nem is lenne velük semmi gond, de a néni az erkélyén kihajolva porolja ki a kutya szőnyegét. Persze ilyenkor az összes kiteregetett ruha tiszta kutyaszőr. A szunyoghálónk is szinte eldugult a sok szőrtől, ráadásul az erkélyünk is undorítóan néz ki. Szépen megkértem, hogy máshol rázza le a szőnyeget, de azóta is folyamatosan hozzánk rázza le a szőrt.
Mit tudok még csinálni?
Összességében azt hiszem mindenképpen a megbeszélést/egyeztetést kell vele folytatni. Szólsz neki még egyszer, aztán még egyszer, ha kell, akkor komolyabb hangot megütve. Ilyen témákban egyébként a pasik szoktak jobb eredményt elérni, azt kicsit komolyabban veszik.
Ha nincs eredmény, és összesöpörném, és felvinném neki rendszeresen (hátha egyszer csak leesik neki....).
Ha ez sem vezet megoldásra, akkor marad a közös képviselő, esetleg az ÁNTSZ-el való fenyegetőzés, és hogy elviteted a kutyáját mert veszélyezteti a családod egészségét....
Sok sikert!!!!
köszönöm a válaszokat.
Kb 65 év körül lehet, és amúgy tényleg mindig kedves velünk. Van segítsége, mindennap jön hozzá valaki (gondolom a lánya)
Megpróbálom majd a férjemet felküldeni, hátha ő eredményesebb lesz. :)
Amúgy az ANTSZ tényleg foglalkozna ilyen üggyel? Hogy tudom bizonyítani? lefényképezem a kutyaszőrös ruhákat?
Én is javaslom az ÁNTSZ ügyet hogyha nincs más megoldás.
Vagy tegyetek kutya ürüléket 1 papír zacskóba és gyújtsátok meg az ablaka alatt.Hátha kapcsol.
Ha valóban a lánya jár hozzá, akkor rajta keresztül is lehet próbálkozni.
Egyébként 65évesen még nem annyira idős ám, hogy ha akarná, ne értse meg, hogy milyen mocskot csinál. Ennyi idősen igen jó mentális állapotban vannak még az emberek.
Ha látsz rá esélyt, hogy lehet vele vagy a lányával érdemben, kulturáltan beszélni, én megpróbálnám. Vennék a kutyusnak egy doboz konzervet, csak gesztusként, és azzal felmennék.
Lehet, fel sem merült benne, hogy gondot okoz Nektek.
Fogj egy doboz kutyakaját, felsétálsz, és szépen megkéred rá, hogy valahogy máshogy oldja meg a dolgot.
Lehet, hogy ez a kutya az egyetlen társa (leszámítva persze, hogy látogatja a családja, az oké, de nap-mint-nap gondoltam). Hátha sikerülne békésen elintézni a dolgokat.
Sok sikert!
(amúgy nekem is van kutyám, középhosszú szőrű, de mindig ügyelek rá, hogy ne okozzon gondot másoknak. még kozmetikázni, fésülni is otthon, parkettás felületen szoktam, aztán a porszívó csodákra képes...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!