Ilyenkor mit lehet tenni? Itt maradtam a sok adóssággal élet társamat és a munka helyemet elveszítettem 2 éve sajnos 5 millió forintot vettünk fel svájci frankban ezért most 12 milliót kérnek vissza amit nem tudok és van még más hitel is.
hát, nem tudok nagyon jót mondani. Mit jelent az, hogy az élettársad elvesztetted? Adóstárs is? Valószínűleg amire jelzálogot vettél fel azt buktad, amire nem,azt meg ha elajándékozod az ismerőseidnek,akkor a hitelezőid elől mented a vagyonod,és az büntetendő. Viszont eladhatod a dolgaid jóhiszemű harmadik személyeknek,hogy a befolyt vételárat a hitelezőid kielégítésére fordítsd.
Igazából miután eladják a fejed fölül a házat sem mentesülsz, ha ismert lakóhellyel rendelkezel rendszeresen felfognak szólítani a maradék tartozásod kiegyenlítésére,ezáltal életed végig tartozhatsz.
A helyzet rossz de nem reménytelen, én a helyedben elvetném a szocializmus idején betanult normákat,más a rendszer,más hozzáállást igényel,a jövőben másképp kell kezelned a dolgaidat.
Célszerű lenne keresned,és munkahelyet találnod,ha végrehajtási árverés útján értékesítik az ingatlanod,úgysem eszel helyhez kötve. Megkísérelheted addig magad értékesíteni az ingatlant,hátha jobban csökkenti a tartozásod.
Az ingóságaidat is lefoglalhatják,azonban ha harmadik személynek őrzöd az ingóságát és ezt teljes bizonyítóerejű magánokirattal igazolod,akkor nem foglalhatják le. A bankszámládat is leinkasszózzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!