Mennyire tartós az alumínium lemez?
Figyelt kérdés
Szeretnék könnyűszerkezetes garázst/féltetőt építeni. Milyen vastagságú lemezt érdemes venni?2012. máj. 17. 17:07
1/9 fúróferkó válasza:
Az függ az alátámasztások távolságától.Ha "U" profilra hajtogatott alutáblát veszel,szilárdabb fedelet kapsz szerintem.Ezek az idomlemezek 1 mm anyagból vannak.
2/9 anonim válasza:
Ezek a hullám, vagy lindab lemezek erre vannak kitalálva, tartósak nagyon. Milis, másfél milis lemeznél nem hinném, hogy kell erősebb, vagy max kettes. A táblák erejét, stabilitását a hullám minta adja egyébként is.
3/9 A kérdező kommentje:
Nem hajtogatottra/hullámosra, hanem sima lemezre gondoltam. Tetőnek pedig hullámpalát szeretnék, mindezt kicsit megdöntve hátrafelé.
2012. máj. 17. 18:07
4/9 anonim válasza:
Ja, hogy oldalra tenni a lemezt, így már érthetőbb. Oldalra jó lehet a sima is, ha rendesen le van csavarozva. Hullámpala is jó tetőnek, de eléggé elavult szerintem, meg törik egy idő utána és a jeget is nehezen tűri.
5/9 A kérdező kommentje:
Már 18 éve fent van a garázson, és elég jónak bizonyult, így merem az újra is visszatenni. Pontalapra gondoltam, acél vázzal, és arra popszegecselve a lemezt. Még megfontolom a hajtogatott lemezt tetőnek, biztosan jobb lehet mint a hullámpala.
2012. máj. 17. 19:00
6/9 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés, és mára befejeztem. Megéri lefesteni korróziógátló alapozóval + festékkel, vagy nem fog rohadni a lemez?
2012. máj. 17. 19:17
7/9 anonim válasza:
Alumínium nem annyira rohad, de korrodál, alapozás után akár le is festheted ha akarod.
8/9 fúróferkó válasza:
Alulemzre nem érdemes festéket pazarolni,idővel lesz egy kemény oxid réteg a felületén,ami megvédi majdnem mindentől.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. máj. 17. 20:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!