Örököltünk egy kertes lakást,18 ár területtel. Hogy lenne helyes dönteni?
Most nagyon nehéz ingatlant eladni, különösen nem árában, áron alul pedig csak az adja, aki pl. hiteltől menekül.
Mondd meg a rokonoknak, hívjanak egy értékbecslőt (akiben ők megbíznak), értékelje fel az ingatlant, és a tulajdonhányadukat (ha az ár neked is elfogadható) megvásárolod tőlük.
Ha az árral nem tudsz megbírkózni, akkor adják el másnak azon az áron akár az egészet, és az anyud részére járó vételár neked induló tőke lehet másik ingatlan vásárláshoz.
Első vagyok.
Azt írod, ... irtóra sokat kérnek.
Azért kell először az általuk felkért értékbecslő, aki esetleg egy kicsit "helyrepakolja" a fejükben az árakat. Ha ez nem jön be, akkor meghirdetni eladásra, és majd ők is látni fogják, hogy azért a pénzért az életben sem fogják tudni eladni, vagyis akkor már valószínű engedni fognak az árból, és azzal esetleg már te is meg tudsz bírkózni.
Kérdés, hogy egyáltalán meg lehet-e osztani az ingatlant?? Mert nem minden esetben lehet! Ennek utána kell járni. A Földhivatalban kezdd, vagy inkább ügyvédnél.
A másik: pert lehet indítani végső esetben a tulajdonközösség megszüntetése iránt, azonban nem biztos, hogy tetszene a végkifejlet, mert ott is csak egy lehetőség a sok közül a természetbeni megoldás, többek között pl. az is feltétel, amit feljebb írtam, hogy meg lehessen osztani az adott ingatlant. (Már, ha - ahogy feltételezem - jogi szempontból is meg akarod osztani, nem csak a használatot.)
Ha a felel anyukádé,a másik fele az ő testvéreié,akkor neked nincs tulajdonod,tehát semmiképpen nem "maradhat" a tied,legfeljebb anyukádé.
Előttem már megírták a lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!