Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tartasz POROLTÓT a lakásodban?

Tartasz POROLTÓT a lakásodban?

Figyelt kérdés
Ha igen milyet(hab,por,halon)ha meg nem,akkor miért nem?
2012. ápr. 27. 09:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem. Eszembe se jutott, hogy vegyek.
2012. ápr. 27. 10:13
 2/11 anonim ***** válasza:

A lakásban csak flakonos oltósprayt, olyan másfél-két litereset. A pincében van két darab ABC poros oltó, de 4-5 éve nem voltak felülvizsgálva.

Egyébként próbálom kerülni hogy sok higító vagy benzin legyen itthon, tudom hol lehet áramtalanítani melyik kört és van az udvaron egy vezetékes vízre kötött csap 15 méter tömlővel, meg egy szivattyú kb. 30 méternyivel.

Egy kicsit tartok a tűztől. :D

2012. ápr. 27. 10:38
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk sem jutott ilyen az eszünkbe, egészen addig, amíg egyszer az apósom nem vett a férjem névnapjára egy autóba való kis kézi poroltót...

Ez a kis poroltó akkor nem lett betéve az autóba, letettük az étkezőben, és már el is felejtkeztünk róla, amikor egy szép napon, vagyis éjszaka arra ébredtünk, hogy ropogás hallatszik a fürdőszobából, és csörömpölés!...

Még szerencse, hogy a hálószobánk szomszédos a fürdővel, mert így meghallottuk, hogy kigyulladt a fürdőszobában a villanybojler, már nagy lánggal égett ami éghető, a csempék a hőtől pattogtak le a falról, ISZONYÚ VOLT!!!...

Kiugorva az ágyból, hajnali 3-kor azt sem tudtuk, hova kapjunk, szerencsére volt annyi lélekjelenlétem, hogy kirohantam lecsapni a villanyórát (áramtalanítás!), férjem próbálta locsolni a tüzet, de egyből láttuk, hogy ez reménytelen vállalkozás... :-[[

Na, ekkor jutott eszembe a POROLTÓ : rohantunk érte, futás közben elolvastuk a használatát és férjem ezzel tudta 1 perc alatt eloltani a tüzet!...

Ha ez akkor nincs, aznap éjjel leégett volna a 200 nm-es házunk (a tűz a tetőtérben tört ki, ahol fagerendás falambériázott mennyezet van)... 8-o

Mire kijött volna a tűzoltóság, porig égett volna a házunk...

Na, AZÓTA tartunk a házunkban poroltót, legalább ilyen kicsi autóba valót!... :-))

A konyhában is előfordulhat, hogy lángra kap valami a tűzhelyen, az egyik barátnőm szüleinek a konyhája ilyen tűz miatt égett le...

2012. ápr. 27. 10:41
 4/11 anonim ***** válasza:

Lakásomban van egy halonnal oltó.

A kocsiban pedig azért nem tartok, mert a munkahelyen a napon hagyott és felforrósodott cégautóban egyszer felrobbant.

Szép látvány volt...

2012. ápr. 27. 11:02
 5/11 anonim ***** válasza:
66%
A konyhai tüzek még a jobbik eset, ott ha lángra kap pl. a serpenyő fogod a kiló lisztet és ráöntöd. Azonnal lefed és elzárja az égő dolgot a levegőtől, nagyon jó oltóanyag. :D
2012. ápr. 27. 11:17
 6/11 A kérdező kommentje:

A konyhai tűzről jut eszembe egy haverom a faszerkezetes házában húst sütött a serpenyőben amikor szólt a telefon és ott hagyta a tűzhelyet..amikor visszament,LÁNGOLT a fal,alig tudta eloltani,ugye mert a forró olaj felcsapott rá..gondolom ha a telefon tovább tart,vagy kimegy közben a garázsba,akkor lehet hogy a plafon is lángolt volna....

Ez a kocsiban felrobbanós ez nagyon DURVA,ezt nem is gondoltam volna soha!!!Pedig az autó is kigyulladhat és ha nincs eloltva a sok üzemanyag meg olajok miatt porig ág,láttam már olyat autópályán.Oda sem lenne ártalmas egy oltókészülék.

A fürdőszobás komment is kemény,ügyesek vagytok hogy eloltottátok,milyen véletleneken múlt,pl hogy kaptatok olyan poroltót.

Szerintem megéri venni,hiszen csak 2-3-5 ezer forint és gondolkodás nélkül lehet vele oltani,amivel sok időt és kárt lehet megspórolni.

Cégeknél is egyre nagyobb divat elöl tartani,lehet már szép krómozottat is kapni :)

2012. ápr. 27. 11:36
 7/11 anonim ***** válasza:
Gondolkozom rajta, meg menekülőmaszkon is. De a párom szerint pénzkidobás :(
2012. ápr. 27. 11:46
 8/11 anonim ***** válasza:
Mióta végig kellett néznünk ahogy elég anyámék házán a tető,majd a tűzoltók oltás közben beszakitják a vizzel a konyha és előszobaplafont,elázik minden,azóta van náluk és nálunk is,mivel ha akkor ott van,akkor el tudjuk oltani,ugyanis időben észrevettük,de sima vizzel nem volt oltható,hiába próbáltuk.
2012. ápr. 27. 13:30
 9/11 anonim ***** válasza:

Én nagy barkácsoló vagyok,így van itthon egy 5,vagy 6 kg-s poroltó...sose lehet tudni...

3-4 évente,mikor eszembe jut,szétszedem,átrázom-szitálom a port,megmérem a szénsav-patron súlyát. Eddig még jó volt,...és szerencsére nem kellett használnom.

2012. ápr. 27. 14:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Igen, van itthon egy 6 kilós porraloltó.

" K G válasza:

A konyhai tüzek még a jobbik eset, ott ha lángra kap pl. a serpenyő fogod a kiló lisztet és ráöntöd. Azonnal lefed és elzárja az égő dolgot a levegőtől, nagyon jó oltóanyag. :D

"

Remélem próbáltad is már, marha nagy poén lehet, amikor a GYÚLÉKONY liszt kiöntés közben levegővel keveredve robbanó / lobbanó elegyet képez.

http://www.youtube.com/watch?v=Nt5yXfOE8eE

2012. ápr. 27. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!