Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért vesz mindenki telket,...

Miért vesz mindenki telket, amikor egy kész ház is ugyanannyiba kerül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék épitkezni,és nézegettem a telekárakat,visznt ugyanannyiba kerülnek mintha vennék egy kisebb házat a telekkel.Szerintetek van arra lehetőség hogy a kinézett házhoz hozzáépitsek,vagy általában ezek már nem alakithatóak?? valaki talált már igy "telket"?

2012. ápr. 13. 15:40
 1/7 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok híve ezeknek a toldozásoknak. Már van egy ilyen házunk és elég sok a szívás vele.

Ha építkezni akarnék, akkor úgy kezdeném, hogy a zégi házat ledózeroltatnám és egy teljesen újat építenék.

2012. ápr. 13. 16:40
 2/7 anonim ***** válasza:
(Miért vesz mindenki telket, amikor egy kész ház is ugyanannyiba kerül?) Hát ezt a marhaságot meg kitől hallottad.Én egy átlagos 3000 lakosú faluban lakom az ország közepén.Itt 800ezer egy telek és 8milla egy valamirevaló ház.Megtudhatnám hol nézelődtél? Mert tegyük fel 2milla egy telek valahol de egy 8 millás ház is csak 2 millát ér mert 349 cigány szomszédod van.Meg remélem nem a rózsadombon néztél telket és hasonlítottad össze egy Mátészalkai családi ház árával.Várom a válaszod.
2012. ápr. 14. 15:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Én kérlek szépen budapesten néztem, 15,17,18,19,20.kerületekben...egy kb 60nm-es ház pl egy 200nm-es telekkel (ami ugye kérdéses hogy épithető-e) 7-8-9millió körül mozog...viszont üres telket vagy nem találok vagy pedig kb. 20millió ft-ba kerül...:)
2012. ápr. 14. 16:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Én vidéki megyeszékhelyről írok. Nálunk is kb. 20 millió egy 400nm körüli (igaz közműves) üres telek a környékünkön. Ugyan ilyen telken egy 100nm-es átlagos 20-30 éves házzal olyan 25-28 millió körül van.

Nyilván 5-8 millióból nem lehet felépíteni egy ilyen házat. Úgyhogy van abban igazság, amit a kérdező írt.

De! Ha telket veszel és építkezel, akkor ott minden olyan lesz, amit te szeretnél. Te terveztethetsz meg mindent, nem kell a meglévőhöz alkalmazkodni. Az sem mellékes, hogy ha egy 30 éves házat veszel meg amit rögtön kezdhetsz is a teljes felújítással: gépészet csere, esetleg tetőcsere, ami máris több milliós kiadás. Vagy pedig minden vadonat új és jó darabig nem kell hozzányúlni.

Ez kicsit ugyan olyan, mintha vennél egy új autót mondjuk 5 millióért. Ugyanakkor egy ugyan olyan 3-4 évest, hiába tökéletes állapotú és semmi baja, már megkapsz 1,5 millió környékén.

2012. ápr. 14. 18:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Ja még annyit, én is mozgok Bp-en ezekben a kerületekben. A 7-8-9 milliós 60nm-es házak, azok ennyiért (amennyiért egy 10. emeleti panel garzont se nagyon lehet megkapni) tényleg a romos putri kategória, amit tényleg csak bontani lehet.

Azért az is munka, pénz, vesződség. Persze még így is olcsóbb lehet.

2012. ápr. 14. 18:33
 6/7 A kérdező kommentje:
Engem a telken lévő ház nem érdekel:)azt bombáznám természetesen...igazából a telek lett volna a kérdésemben a lényeg..bár elég bután fogalmaztam meg :)
2012. ápr. 15. 01:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát akkor meg örülj neki, hogy a bontással együtt is olcsóbban jutsz hozzá.

Ezek a romos épületek inkább csökkentik a telek értékét mint növelik.

2012. ápr. 15. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!