Miért vesz mindenki telket, amikor egy kész ház is ugyanannyiba kerül?
Sziasztok!
Szeretnék épitkezni,és nézegettem a telekárakat,visznt ugyanannyiba kerülnek mintha vennék egy kisebb házat a telekkel.Szerintetek van arra lehetőség hogy a kinézett házhoz hozzáépitsek,vagy általában ezek már nem alakithatóak?? valaki talált már igy "telket"?
Én nem vagyok híve ezeknek a toldozásoknak. Már van egy ilyen házunk és elég sok a szívás vele.
Ha építkezni akarnék, akkor úgy kezdeném, hogy a zégi házat ledózeroltatnám és egy teljesen újat építenék.
Én vidéki megyeszékhelyről írok. Nálunk is kb. 20 millió egy 400nm körüli (igaz közműves) üres telek a környékünkön. Ugyan ilyen telken egy 100nm-es átlagos 20-30 éves házzal olyan 25-28 millió körül van.
Nyilván 5-8 millióból nem lehet felépíteni egy ilyen házat. Úgyhogy van abban igazság, amit a kérdező írt.
De! Ha telket veszel és építkezel, akkor ott minden olyan lesz, amit te szeretnél. Te terveztethetsz meg mindent, nem kell a meglévőhöz alkalmazkodni. Az sem mellékes, hogy ha egy 30 éves házat veszel meg amit rögtön kezdhetsz is a teljes felújítással: gépészet csere, esetleg tetőcsere, ami máris több milliós kiadás. Vagy pedig minden vadonat új és jó darabig nem kell hozzányúlni.
Ez kicsit ugyan olyan, mintha vennél egy új autót mondjuk 5 millióért. Ugyanakkor egy ugyan olyan 3-4 évest, hiába tökéletes állapotú és semmi baja, már megkapsz 1,5 millió környékén.
Ja még annyit, én is mozgok Bp-en ezekben a kerületekben. A 7-8-9 milliós 60nm-es házak, azok ennyiért (amennyiért egy 10. emeleti panel garzont se nagyon lehet megkapni) tényleg a romos putri kategória, amit tényleg csak bontani lehet.
Azért az is munka, pénz, vesződség. Persze még így is olcsóbb lehet.
Hát akkor meg örülj neki, hogy a bontással együtt is olcsóbban jutsz hozzá.
Ezek a romos épületek inkább csökkentik a telek értékét mint növelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!